Mitől félnek sokan a Kínai Nagydíj előtt

2024. április 16. 09:51 (kedd) /

A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur úgy gondolja, hogy a hétvégi Kínai Nagydíj előtt a „legnagyobb kérdőjel” az aszfalt minősége lesz, és az, hogy hogyan fognak teljesíteni a 18 colos gumiabroncsok.

A koronavírus-járvány miatt 2019 óta nem rendeztek Formula–1-es futamot Sanghajban, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi korszak autói még nem versenyeztek a kínai pályán. A pilóták aggodalmait tetézi, hogy a gumigyártó Pirelli nem tudott mérnököket küldeni, hogy felmérjék a pálya állapotát, amelyet az utóbbi időben minimálisan használtak.

A szabadedzések kulcsfontosságúak lesznek a hétvégén, hogy a csapatok adatokat gyűjthessenek a pályáról, mert jelen pillanatban mindenki csak a sötétben tapogatózik. 

A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, az egész paddockot az aszfalt kérdése foglalkoztatja, az egyenletből pedig azt sem lehet kihagyni, hogy a szokásosnál hidegebb időjárást jósolnak a hétvégére. 

„Szerintem nehéz lesz, de ha mindenki számára nehéz lesz, akkor mindannyian ugyanabban a helyzetben leszünk” – idézi a RacingNews365 a Ferrari csapatfőnökét. 

A helyzetet nehezíti, hogy a hétvégi program csak egy edzésből áll a sprint kvalifikáció előtt, így a csapatoknak mindössze 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy összegyűjtsék az adatokat.

(Forrás: origo)

Hozzászólások