Iskola másként – a temesvári repülőtéren

Írta:
2014. április 7. 15:39 (hétfő) /

Az Iskola másként programjai keretében több mint 1300 diák, 150 tanár, tanító és szülő kíséretében látogatja meg ezen a héten a Traian Vuia Nemzetközi Repülőteret. 

A repülőtéri látogatás az Állatkert mellett az Iskola másként hetének egyik legnépszerűbb célpontjává vált, elsősorban a kisiskolások számára, akik közül sokan először látnak közelről légikikötőt és repülőgépet. Az előre bejelentkezett csoportokat a repülőtér alkalmazottai fogadják, végigjárják a gyerekekkel az utasok minden lépését, a dokumentumok és csomagok vizsgálatától a biztonsági kapukon keresztül egészen a repülőig. A csoportok megtekinthetik a repülőtéren zajló tevékenységek valamennyi részletét: hogyan száll fel vagy landol egy repülőgép, hogyan készítik elő a felszállást, teszik fel a csomagokat, tankolják meg a repülőgépet, hogyan szállnak fel és le az utasok, mi a tűzoltók dolga stb. A temesvári repülőteret Temes és Hunyad megyei csoportok is meglátogatják az Iskola másként hetében.

„Immár hagyomány, hogy a Temesvári Nemzetközi Repülőtér iskolás és óvodás gyerekeket fogad az Iskola másként programjai keretében – nyilatkozta a sajtónak Daniel Idolu, a légikikötő igazgatója. – Meggyőződésünk, hogy a látogatások nyomán sok gyerek érdeklődését keltjük fel a repülés és a repülőtéri tevékenységek iránt.”

Hozzászólások