Ifjúsági Károly-díj – új beadási határidő

2010. január 21. 14:36 (csütörtök) /

Az Ifjúsági Károly-díj pályázatok új beadási határideje február 14. A módosított határidő több fiatalnak ad lehetőséget a harmadik alkalommal meghirdetett Ifjúsági Károly-díj pályázaton való részvételre.

Az Ifjúsági Károly-díj olyan 16 és 30 év közötti fiatalokat céloz meg, akik az Európában élők kölcsönös megértését elősegítő projektekben vesznek részt.

Az Európai Parlament (www.europarl.europa.eu) és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány (www.karlspreis.de) közösen hirdeti meg az Ifjúsági Károly-díjat. A három legjobb pályázatot, melyek programja a közös európai identitást és együttműködést erősíti, 2000, 3000, valamint 5000 eurós díjjal jutalmazzák. A 27 nemzeti nyertes pályázat képviselői meghívást kapnak a díjátadó ünnepségre, melyet 2010. május 11-én tartanak a németországi Aachenben.

Az európai és nemzetközi tolerancia elősegítése mellett a nyertes projektek mintaként is szolgálnak az európai fiatalok számára. A szervezők főként gyakorlati példákat keresnek arra, amikor európaiak egy közösségben élnek. A kiválasztott programok között ifjúsági rendezvények és csereprogramok, illetve európai dimenzióval rendelkező internetes projektek találhatók.

2009-ben a lengyel "Európának szüksége van rád!' ("YOUrope needs YOU!") címet viselő pályázat nyerte el az első helyezettnek járó díjat. A pályázat egyetemi diákok által szervezett középiskolai műhelyek sorozatán keresztül informális eszközökkel adja át az Európáról szóló érdekes tényeket a tinédzsereknek. A második, illetve harmadik díjat a franciaországi "Albi egyetemi színház európai fesztiválja" ("European Festival of University Theatre of Albi"), valamint a német "Gumicsizmás diplomácia" ("Gumboot Diplomacy") kapta.

Jelentkezési lap és útmutató a kitöltéshez

http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/introduction.html

Az új beadási határidő tehát 2010. február 14.

A díjjal kapcsolatos további információ az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának honlapján található: http://www.europarl.hu/

Hozzászólások