Tranzitdíj Temesváron

Írta:
2010. január 5. 13:40 (kedd) /

A városi tanács tavaly elfogadott határozata alapján jövő hétfőtől 200 lejes tranzitdíjat fizetnek a megyeszékhelyen áthaladó, 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú kamionok.

A határozat a Temes megyei székhelyű cégek tulajdonában levő járművekre nem vonatkozik. A határozat szerint a tranzitdíjból befolyt összegeket a temesvári utak javítására fordítják. A tranzitdíj bevezetése ellen máris tiltakozott a szállítók két országos szervezete (UNTRR és FORT).

A városháza szóvivője, Flavius Boncea arról tájékoztatott, hogy a tranzitdíjat a városszéli benzinkutaknál lehet majd befizetni. A tranzitdíj befizetésének elmulasztása 2500 lej bírsággal sújtható. A városvezetés azt fontolgatja, hogy a díj kifizetését Temesvár legforgalmasabb bejáratainál (Aradi út, Sági út és Lugosi út) felállított sorompóknál ellenőrzik majd, a 7,5 tonnásnál kisebb tömegű járművek számára sorompómentes sávot biztosítanának.

Decemberben avatták fel az Aradi utat a Lugosi úttal összekötő első temesvári körgyűrű szakaszt, a várost így elkerülő kamionok mentesülnek a tranzitdíj kifizetése alól.

Hozzászólások