Drámai bejelentést tett Olivier Giroud

2024. május 24. 16:18 (péntek) /

A francia labdarúgó-válogatott egyik legjobb játékosa, a világbajnok és Nemzetek Ligája győztes Olivier Giroud a németországi Európa-bajnokság után nem játszik többet a válogatottban. Giroud néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az Egyesült Államokban játszik tovább – oda valószínűleg már csak levezetni megy.

Olivier Giroud, a francia válogatott csatára a németországi EB után visszavonul, a válogatottban soha többet nem akar pályára lépni. Giroud, aki a hónap elején elhagyta az AC Milant, és az amerikai Major League Soccerben szereplő Los Angeles FC-hez igazolt, 131 alkalommal lépett pályára a francia válogatottban, és kulcsszerepet játszott abban, hogy 2018-ban a francia válogatott világbajnok legyen. A 37 éves játékos 57 góljával a válogatott abszolút gólkirálya, a 2022-es világbajnokságon előzte meg Thierry Henryt.

„Hogy őszinte legyek, ez lesz az utolsó világversenyem a francia válogatottal. Nyilvánvalóan nagyon fog hiányozni a nemzet csapat” – mondta Giroud a L’Equipe-nek adott interjúban. 

„De azt hiszem, a francia csapat alaposan megváltozik az Eb után. Helyet kell engednünk a fiataloknak. Nekem arra is figyelnem kell, hogy ne terheljem túl magam. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Mindig is mondtam, hogy abbahagyom, amikor a testem jelez. Azt hiszem, még van két jó évem, amit Amerikában töltök el. De ami a francia nemzeti csapatot illeti, azt hiszem, ez lesz a vége.”

A francia válogatott legutóbb 2000-ben nyert Európa-bajnokságot. 2021-ben a kékek bombameglepetésre Svájctól kaptak ki a nyolcaddöntőben.

A francia válogatott az EB-n június 17-én Ausztriával mérkőzik meg először. Ezt követően Lengyelország és Hollandia ellen lépnek pályára.

(Forrás: origo)

Hozzászólások