Férfi kézilabda NB I – Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

2024. május 23. 15:48 (csütörtök) /

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

A két csapat a mostani idényben már ötször találkozott egymással és mindannyiszor a bakonyiak győztek, sorrendben öt, hét, hét, kilenc és három góllal. Ráadásul a legutóbbi négy meccsen a Szeged egyetlen egyszer sem vezetett.

Az élvonal alapszakaszát százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a dunántúliak, a csongrádiak 23 győzelem mellett három vereséggel zártak, ugyanis Gyöngyösön is kikaptak.

A befejezett, teljes szezonok közül legutóbb a 2015/16-osban fordult elő, hogy a Szeged egyszer sem tudta legyőzni a Veszprémet, bár akkor csak háromszor találkoztak egymással, és a Magyar Kupa-döntőt csupán hétméteres-párbajban, a bajnoki finálét pedig egygólos összesítéssel nyerték meg a bakonyiak.

Legutóbbi meccsükön, a vasárnapi kupadöntőben tűnt a legösszeszedettebbnek a csongrádi együttes, többször is közel állt az egyenlítéshez, de ez végül egyszer sem sikerült és 33:30-ra kikapott.

A veszprémiek zaklatott időszakon vannak túl, hiszen a Bajnokok Ligájából kiestek a negyeddöntőben…

Bár rendszerint elhangzik, hogy a két együttes már tökéletesen ismeri egymást, de a kupafináléban a veszprémiek olyan szigorúan őrizték Bánhidi Bencét, hogy a válogatott beálló csupán egyszer tudott kapura lőni, és az ötszörös bajnok szegediek két irányítós játékára is érkezett válasz a túloldalról. Gulyás elismerte, hogy több meglepetés is érte őket, Kárpáti pedig úgy vélekedett, hogy mindig bele kell csempészni valami újdonságot a taktikába. Ebben rejlik a Szeged – szinte egyetlen – esélye a bajnoki finálé előtt: ha olyasmivel okozna meglepetést, amire a címvédő nem tudna gyorsan reagálni, nagy csatában megszakíthatná rossz sorozatát a 27-szeres bajnok Veszprém ellen.

A párharc az egyik csapat második győzelméig tart.

A bajnoki döntő menetrendje:

1. mérkőzés (május 24., péntek):

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 21.00

2. mérkőzés (május 29., szerda)

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 19.00

3. mérkőzés (ha szükséges, május 31., péntek):

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 21.00.

(MTI)

Hozzászólások