Kopasz döntős, Adolf a középfutamban folytatja

2024. június 13. 17:04 (csütörtök) /

Kopasz Bálint magabiztos előfutam-győzelemmel tette le névjegyét a kajak egyesek 1000 méteres versenyében a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon. A kenusok hasonló versenyében Adolf Balázs középfutamra kényszerül.

A délelőtti előfutamok többségében az első három között kell zárni az egyenes ági fináléba jutáshoz, ez alól az egyik kivétel a férfi K-1 1000 méter, ebben a számban csak győzelemmel lehet kihagyni a középfutamot. Az olimpiai címvédő Kopasznak – aki már a párizsi játékokra készül – nem okozott gondot a feladat teljesítése, senkitől sem zavartatva diadalmaskodott, így már készülhet a vasárnapi éremcsatára. A fölényét jól mutatja, hogy a másodikként célba érkező svéd Martin Nathell több mint három másodpercet kapott tőle.

A már szintén párizsi csapattag Adolf Balázs egy előfutamba került a címvédő (román) Cătălin Chirilăval, de kettejük csatája elmaradt. Itt az első három hely ért továbbjutást, a Ferencváros négyszeres világbajnoka azonban egy kissé fásultan mozogva ötödikként ért be, így ma, pénteken vár még rá egy középfutam.

A C-1 200 méteren olimpiai induló Takács Kincsőnek is az első három hely valamelyikén kellett célba érnie, és ő a második pozícióval be is biztosította döntős szereplését – ebben a számban vasárnap rendezik a finálét. A férfiak hasonló számában – amely nem olimpiai – Korisánszky Dávid remekül rúgta be a hajóját, ezzel harmadik lett előfutamában és ő is finalista.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások