Belkó Gabriella elnököt újraválasztották

Írta:
2023. november 20. 17:23 (hétfő) /

Az arad-gáji római katolikus parókia kellemesen kifűtött közösségi termében tartotta tisztújító közgyűlését november 16-án, csütörtökön az RMDSZ helybeli szervezete. A szép számban egybegyűlt, hosszú asztalnál helyet foglalt magyarokat házigazdaként ft. György Zoltán plébános köszöntötte, aki kiemelte a közösségi összefogás fontosságát. Azon véleményének adott hangot, hogy a magyarok az érdekvédelemmel kapcsolatban sokféleképpen nyilatkoznak, ő azonban arra következtetésre jutott, hogy a mi érdekeinket csak az RMDSZ tudja hatékonyan képviselni. Örömét fejezte ki, amiért az érdekvédelmi szövetség a hitünk megtartásában, illetve magyarságunk megmaradása terén is sokat tett. E meggyőződését a nagyiratosi szolgálata idején is megtapasztalta, amikor az RMDSZ sokat harcolt a magyarság támogatását célzó projekteknek a megvalósításáért.

A plébános felvezető mondatait a jelen lévő Faragó Péter parlamenti képviselő, RMDSZ Arad megyei elnök hálásan megköszönte.

 

 

Belkó Gabriella elnök köszöntője

 

A továbbiakban a helybeli elnök, Belkó Gabriella üdvözölte a szép számban megjelent tagokat, ugyanakkor megköszönte ft. György Zoltán plébánosnak a tisztújító közgyűlés megtartásához biztosított kiváló feltételeket. Annak a reményének adott hangot, hogy néhány év múlva az érdekvédelmi szövetség helybeli szervezete saját székházzal is rendelkezni fog. Azt is közölte, hogy ft. Sándor Tivadar nyugalmazott plébános a Caritas Házban felajánlott egy helyiséget, amely magyar házként is működhetne. Utána átadta a szót Faragó Péter megyei RMDSZ-elnöknek.

 

 

A választások sikeres megszervezése sok energiát és időt igényel

 

Faragó Péter elmondta: Arad megyében most zajlanak az RMDSZ helyi és kerületi szervezeteiben a tisztújítások, annak az arad-gáji kerületben is meg kell történnie, hogy november 25-én a helybeli küldöttek is részt vehessenek a megyei tisztújító küldöttgyűlésen. Ezzel lezárulnak a szövetség belső megújulási folyamatai, és teljes erővel a 2024-ben az országban megszervezendő 4 választásra lehessen összpontosítani. Arra megfelelő módon kell felkészülnie az RMDSZ országos, illetve megyei és kerületi szervezeteinek egyaránt, azzal a céllal, hogy minden választáson a képviselőinket bejuttassuk minden testületbe. Ez nagy munkával jár, hiszen minden választás előtt aláírásokat kell gyűjteni. Júniusban Európa parlamenti, szeptember végén önkormányzati, majd valamikor november végén, december elején hazai parlamenti, illetve államfő-választásokat szerveznek. Mindez azt is jelenti, hogy minden politikus mindenhol kampányolni fog. „Nekünk, RMDSZ-ként is nagyon fontos a megfelelő felkészülés, az üzeneteinket el kell juttatnunk a közösségeinkhez annak érdekében, hogy a magyarok is részt vegyenek minden választáson. Arra kérünk mindenkit, hogy azt a 15-20 percnyi várakozást, illetve szavazást tegyük meg mindnyájan, mert a magyar közösségünk érdekeit senki nem fogja rajtunk, a mi megbízottaink helyett megvédeni, kiharcolni. Dióhéjban ennyit 2024-ről, de e mellett továbbra is szervezzük a programjainkat, amelyeken a gáji emberek is rendszeresen részt szoktak venni. Minden programunkat megpróbáljuk idejében eltervezni, illetve megszervezni azzal együtt, hogy a választások sikeres megszervezése is sok energiát és időt igényel.” A mai munkánk az arad-gáji szervezet tisztújításának a megtartása. Utána vitassuk meg, mit kezdünk a római katolikus egyháztól megkapott helybeli ingatlannal.

 

 

Elnökválasztás

 

Az arad-gáji RMDSZ-elnök személyére egyetlen javaslat érkezett, ezért egyértelműen megerősítették tisztségében az eddigi elnököt, Belkó Gabriellát, aki vállalta a további vezetést. Megválasztották az elnökség tagjait is, Kovács Andrea alelnököt, Adamcsek Izabella pénztárost, valamint Nagy Károly és Márkus Gizella elnökségi tagot. A november 25-én, szombaton 10 órától megszervezendő RMDSZ megyei küldöttgyűlésre az elnök, Belkó Gabriella mellett Kovács Andreát, Adamcsek Izabellát és Mészár Mónikát, valamint Nagy Károly póttagot delegálták.

A továbbiakban Faragó Péter a jövőre esedékes négy választásra való felkészülést járta körbe, majd megvitatták az arad-gáji magyar közösségi ház létrehozásának a lehetőségeit is. A tisztújítás barátságos beszélgetéssel, kellemes hangulatban zárult.

Hozzászólások