Híd a hallgatók és a vállalkozói környezet között

Írta:
2024. február 23. 16:46 (péntek) /

A Vasile Goldiș Nyugati Egyetem (UVVG) állásbörzét tartott a hallgatók és a végzősök számára. 

Az eseményen jelen volt Doru Sinaci, Arad megye alprefektusa, Lazăr Faur, Arad alpolgármestere, dr. Cătălin Hreniuc, az Aradi Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatója, valamint Marinel Henteș, az Arad Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség (AJOFM) igazgatója.

Az UVVG Pályaorientációs és Tanácsadó Központja szervezte vásár célja, hogy a diákok közvetlen kapcsolatba kerüljenek a vállalkozói környezettel, amelyben az oklevél megszerzése után nagy eséllyel dolgozni fognak. 

Az érdeklődők különböző tematikus workshopokon vettek részt, élvezhették a szakemberekkel való virtuális találkozókat is.

A potenciális munkaerő iránt nagy érdeklődést mutattak az Arad megyei orvosi ágazatban működő vállalatok, magánklinikák képviselői, akik szívesen biztosítanák számukra a lehetőséget, hogy tanulmányaik alatt szakmai gyakorlatot végezzenek.

„Nagyra értékelem azt a nyitottságot, amelyet mindannyian tanúsítottak a közösség támogatására irányuló megközelítésünk iránt, hogy az oktatási rendszer nyisson a vállalkozói környezet és különösen az orvosi környezet felé. Ez a rendezvény része azon tevékenységeink listájának, amelyek fő célja a folytonosság az oktatás, a szakképzés és a jövő társadalmának formálása terén” – nyilatkozta a rendezvény házigazdája és szervezője, az UVVG rektora, Coralia Adina Cotoraci professzor.

Hozzászólások