Megbírságolták a RETIM-et az elszállítatlan háztartási hulladék miatt

Írta:
2024. május 14. 18:22 (kedd) /

Összesen 137 000 ezer lejre bírságolta meg a Temesvári Helyi Rendőrség a RETIM Ecologic Service céget, mert az utóbbi napokban nem gyűjtötték be a háztartási hulladékot a város több kerületéből. A fennakadást a RETIM-nél kirobbant munkaügyi konfliktus okozta: május elseje körül és az ortodox húsvéti ünnepek ideje alatt az alkalmazottak egy része megtagadta a hulladék-begyűjtést, fizetésemelést és jobb munkakörülményeket követelve.

A Temesvári Polgármesteri Hivatalnak nem közvetlenül a RETIM-el, hanem az ADID Timis hulladékgazdálkodási egyesülettel van hulladékelszállítási szerződése, ezért utóbbi közvetítésével üzent a RETIM-nek, hogy tartsák be a hulladékelszállítás szerződéses időpontjait, ugyanakkor ellenőrzésre küldte a helyi rendőröket, akik 55 esetben szabtak ki bírságot a háztartási hulladék elszállításának elmulasztása miatt.

„Elfogadhatatlan, hogy a temesvári lakosok a RETIM munkaügyi konfliktusának az áldozataivá váltak. Két hete állandó kapcsolatban állok a RETIM vezetőségével és azt követelem tőlük, hogy oldják meg a hulladék elszállítását, a szerződéses kötelezettségeik szerint. Megjegyzem, hogy nem a Polgármesteri Hivatalnak, hanem az ADID hulladékgazdálkodási egyesületnek van szerződése a RETIM-mel, mi annyit tehetünk, hogy a Helyi Rendőrség megbírságolja a RETIM-et az el nem szállított hulladék miatt” – nyilatkozta Dominic Fritz temesvári polgármester.

A városháza illetékesei arra kérik a temesvári lakosokat, hogy jelezzék a Helyi Rendőrségnek (0256-246-112) és a RETIM-nek (0374-885-692) azokat a címeket, ahonnan nem szállították el a háztartási és/vagy az újrahasznosítható hulladékot.

Hozzászólások