Mikelakán, az Alfán, az UTA-nál és a készruhagyárnál is lesz dinnye

Írta:
2024. június 13. 17:08 (csütörtök) /

Az aradi önkormányzat a napokban kijelölte azokat a helyszíneket a municípium területén, ahol a helyi termelők közterületen értékesíthetik az általuk megtermelt dinnyét. 

Az előzőekhez képest a további helyszíneket jelöltek ki számukra. A Mosóczy-telepen a Carpați piactéren a Ioan Budai Deleanu utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében, illetve a Petru Rareș utca 22-es szám alatt, az ortodox templom és a 10-es számú óvoda közötti sétányon  árusíthatnak. Buzsákban az Independenței utcában a Leului és a Năsăud utca közötti részen. Gájban a Dunării utcán az ortodox templom mellett, Újaradon a Temesvári úton a régi Lanțul, jelenleg Sanex bolt környékén szabad a vásár. A rendelkezésre álló terek közé az Alfa lakónegyedben a Barbu Lăutaru és az Aurel Suciu utca kereszteződésében lévő 39-es házszám alatt és a 35-ös tömbház előtt foglalhatnak helyet az árusok. A készruhagyár telep környékén a Liviu Rebreanu utca és a Prof. dr. Aurel Ardelean utca kereszteződésében lesz hely a standoknak. Az UTA lakónegyedben a Profi bolt és a templom közötti részen, a templom felőli oldalon, Mikelakán a Nicolae Titulescu út és a Vasile Lucaciu kereszteződésében, a zöld terület és a Digi RCS–RDS üzlete közötti részen lehet dinnyét eladni. 

Nem változott az árusítási engedély megszerzéséhez szükséges dokumentumok listája, amelyek között szerepel a közterület foglalási engedély (a www.primariaarad.ro weboldalról letölthető, vagy a Csanádi palota 5-ös termében nyomtatott formában kérhető), az árus személyi igazolványának másolata, naprakész termelői könyvének másolata, cégek esetében a naprakész cégbejegyzési iratok másolata. Ha a kérvény beadásakor meghatalmazott személy jár el, a meghatalmazást is kérik. 

A dinnyeárusítás során minden árus 3 m2 területet foglalhat le járművével a megadott területeken, amelyből közvetlenül adhatja el portékáját. Az árusok kizárólag dinnyét értékesíthetnek és tevékenységük ideje alatt nem akadályozhatják a gyalogosok, autósok, kerékpárosok stb. közlekedését. A közterület tisztántartására fokozottan ügyelniük kell. Tevékenységük során az árusoknál mindig ott kell legyen a személyi igazolványuk, amelynek meg kell egyeznie a közterület foglalási engedélyt kiváltó személy azonosságával, illetve a közterület foglalási engedélynek és az foglalási díj kifizetését igazoló számla eredeti példányának. 

A kérvényeket és iratokat a Városháza 5-ös termében, vagy online a registratura@primariaarad.ro vagy a pma@primariaarad.ro e-mail-címre küldhetik június 14-e és 28-a között. Az engedély június 20-tól szeptember 30-ig lesz érvényes a közterület foglalási díj kifizetését követően.

Hozzászólások