Parkosított szabadidős létesítmény a lebontott illegális teraszok helyén

Írta:
2024. május 9. 17:53 (csütörtök) /

Szabadidős létesítmény foglalta el a Béga-parton a nemrég lebontott Gatsby klub és Boss terasz helyét. Az engedélyek nélkül épült, és koncessziós szerződés nélkül működtetett szórakozóhelyeket a Városháza bírósági végzés alapján lebontatta, majd piknikezésre és sétára alkalmas, parkosított pihenőhelyet alakítottak ki, fenyő- és gyertyános ligetekkel, pázsittal és virágokkal.

A bontások nyomán felszabadult területen sportpályát létesítettek, két kosárlabdapalánkkal, majd következik a pingpongasztalok és fitneszgépek felszerelése. A sportpályák mellett rendezvények szervezésére alkalmas helyszín kialakítását is tervezik, ahol kisebb koncerteket és fesztiválokat is meg lehet tartani.

Dominic Fritz polgármester szerint további illegális építmények lebontása várható a Béga-parton, de a folyamatot szakaszosan hajtják végre, mert nem az a szándék, hogy romos telkekkel töltsék meg a partot, és csak egy-két év múlva rendezzék a jogi úton visszanyert területeket. „A Béga-csatorna a város gerince, egy olyan kikapcsolódási hely, amely az egész közösséget összehozza. A Béga-csatornának közlekedési, kulturális, rekreációs és társadalmi szerepe is van, amelyek fejletlenek. A közintézményekkel és a lakossággal közösen akarjuk kidolgozni a fejlesztési stratégiát, hogy ezeket a lehetőségeket minél jobban kiaknázzuk” – nyilatkozta a temesvári polgármester.

Hozzászólások