Utca-felszabadítás botrányos jelenetek közepette

Írta:
2024. április 24. 17:30 (szerda) /

A város jelenlegi polgármestere következetesen kitart amellett, hogy a törvénytelenül, engedélyek nélkül épült ingatlanokat le kell bontani, és az illegálisan elfoglalt közterületeket vissza kell adni a városnak. Dominic Fritz legújabb fegyverténye a C. D. Loga körutat a Gyermekparkkal összekötő Cezar utca „felszabadítása”, amelyet egy kerítés zárt el, és törvénytelenül emelt építmények foglalták el.

A Cezar utcát a járókelők elől elzáró kerítést, kaput és falakat a hét elején erőgépekkel bontatta le Dominic Fritz polgármester, botrányos jelenetek közepette. A kis utcácskában található ingatlanokat birtokló egyik család képviselője, büntetőperrel fenyegette meg a polgármestert, illetve arra hívta fel a városatya figyelmét, hogy húzza meg magát, mert a fővárosban nagyobb emberek is vannak, mint ő.  A Cezar utca a C. D. Loga körút egyik kis mellékutcája, ezen a környéken sok luxusvilla került kétes úton az ingatlanbizniszben érdekelt klánok kezébe.

Dominic Fritz polgármester rendelete alapján két épületet, három gyalogos átjárót, két falazott kerítést, egy gépkocsi behajtó kaput és egy homlokzati kerítést bontanak le. Az illegális építkezések felszámolása után a Cezar utca biztosítja majd a C. D. Loga körút összeköttetését a Gyermekparkkal.

Egy volt temesi prefektus, Ovidiu Drăgănescu szerint a Cezar utcát még az 1950-es években foglalta el, és zárta le a városi milícia, amelynek akkoriban székháza volt a C. D. Loga utca 38. szám alatti ingatlan. A rendszerváltás után Mezőgazdasági Bank, majd PSD-székház lett az ingatlanból, amelyet a 2000-res években „visszaszolgáltattak”, hogy a jelenlegi tulajdonos azt megvásárolhassa. Az utcácskát valóban engedélyek nélkül emelt ingatlanok foglalják el, köztük a Prefektúrának is volt egy garázsa, amelyet a kétezres években még használtak.


Fotó: Temesvári Városháza

Hozzászólások