Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program új felhívására

2024. július 9. 18:21 (kedd) /

Július 14., vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program és a Kárpát-medencei szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor Program új felhívására – közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága kedden az MTI-vel.

A Kőrösi Csoma Sándor Programot 2013-ban, a Petőfi Sándor Programot pedig 2015-ben indította az államtitkárság annak érdekében, hogy kiküldött ösztöndíjasokkal segítse az anyaországtól távol, diaszpórában vagy szórványban élő magyar közösségeket. A két program keretében eddig több mint ezer ösztöndíjas teljesített szolgálatot a világ számos országában.

A Petőfi Sándor Program célországai Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Mindkét programra a nemzet iránt elkötelezett, 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű, legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik jártasak a cserkész-, hagyományőrző, oktató, nevelő, valamint egyéb közösségszervező tevékenységekben és magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek. További előny a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete – írták.

Jelentkezni július 14. (vasárnap) éjfélig lehet elektronikus formában a www.kulhonimagyarok.hu oldalon. (MTI)

Hozzászólások