A szív bajnokai – igaz történeten alapuló film

Írta:
2024. július 10. 17:38 (szerda) /

Valós eseményeken alapuló amerikai életrajzi drámát vetítenek július 12-én, pénteken 19 órától az Arta moziban, a főszerepben Sandra Bullock látható.

A szív bajnokai című 2009-es, 128 perces, a sport világából vett igaz történeten alapuló drámában egy gazdag házaspár örökbe fogad egy hajléktalan fiatalembert, és segít neki, hogy élvonalbeli focistává váljon.

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S. J. összebarátkozik vele, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

A főszerepet játszó Sandra Bullock a 2010-es gálán elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar- és Golden Globe-díjat kiemelkedő alakításáért.

A film vetítése ingyenes.

Hozzászólások