Aradi könyvbemutató Gyulán

2024. június 13. 17:36 (csütörtök) /

A 95. Ünnepi könyvhét rendezvényeként 2024. június 20-án, csütörtökön, magyar idő szerint 18.00 órakor Gyulán, a Mogyoróssy János városi könyvtárban aradi könyvbemutatót tartanak. 

Az eredetileg a Szabadság-szobor Egyesület kiadásában magyarul megjelent Arad, a név marad! című könyvből egy lüktető közösség lenyűgöző története tárul elénk. A nemrég románul is megjelent mű – Numele rămâne Arad! – az eredeti fordított kiadása, amelyet egy aradi magyar szerzőkből álló csoport írt.

Az est moderátora Dézsi János úr, a gyulai könyvtár igazgatója. Köszöntőt mond dr. Görgény Ernő, Gyula város polgármestere, román oldalról pedig dr. Doru Sinaci, Arad alispánja, az Arad Megyei Monográfiai Társaság koordinátora.

Gabriela Gureanu asszony, az Arad Megyei Könyvtár vezetője, valamint a könyv szerzői és fordítói is felszólalnak. Az est különleges vendégei a magyarországi románok képviselői lesznek, a gyulai Nicolae Bălcescu Gimnázium, a magyarországi román nyelvű sajtó képviselői, valamint Sorin Bulboacă, az Aradi Múzeumkomplexum igazgatója.

Hozzászólások