Az erdő él és lelke van

Írta:
2024. július 8. 17:38 (hétfő) /

A Mosóczy-telepi mozi nyári kertjében július 11-én, csütörtökön A zöld urai című, 2013-as amerikai animációs filmet vetítik.

A filmet megelőzően a helyszínen gyermekfoglalkozást tartanak, ami 21.15 órakor kezdődik interaktív zenés játékokkal, majd közvetlenül sötétedés után, várhatóan 21.45-kor elkezdődik a film vetítése.

Az erdő mélyén különös lények élnek és furcsa dolgok történnek – mind biztos távolban az emberi szemektől. A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizáció, melyben a jó és a rossz örök küzdelme folyik. Egy csoda folytán egy fiatal lány is belekeveredik ebbe a fantasztikus világba, ahol néhány furcsa társ oldalán kénytelen keresztülverekednie magát a gonoszok csapdáin, hogy megmentse a titkos világot és a miénket.

A románul szinkronizált, 102 perces animáció a természet és annak szépsége mellett szóló kiáltvány. A gyerekek láthatják, hogy minden virágnak, fának, levélnek, hernyónak vagy csigának vannak saját álmaik, családjuk, és hogy tele vannak érzelmekkel és érzésekkel. Beszélő virágok, madarak mint harci lovak, az erdőt védő kisemberek – ezek azok az elemek, amelyekkel tudatosítják bennünk, hogy az erdő él.

A Mosóczy-telepi mozi rendezvényeit az Aradi Városháza szervezi az Arad Municípiumi Kulturális Központon keresztül.

A rendezvény látogatása ingyenes.

Hozzászólások