Díjözönnel nyílt meg a biennále

Írta:
2023. november 14. 15:59 (kedd) /

Jövő év február 10-ig három különböző kulturális térben – a Delta Galériában, az Alfa Galériában és a Ioan Slavici Klasszikus Színházban – lehet megnézni a Meeting Point (Találkozási pont) jeligéjű nemzetközi biennále művészeti alkotásait.

A Romániai Képzőművészek Szövetsége (UAP) aradi tagozatának rendezvénye a kilencedik alkalom, amikor együtt jelenik meg festészet, szobrászat, grafika. Az idei kiadáson körülbelül 200 művész vesz részt Romániából, Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Franciaországból, Olaszországból, Lengyelországból és Izraelből.

A biennále megnyitóján odaítélték a debüt-, kiválósági- és egyéb díjakat, a zsűri tagjai Adriana Oprea, Adrian Sandu, Kett Groza János, Laurian Popa, Cosmin Moldovan és  Dumitru Șerban voltak.

A kiállítás kurátora Adriana Oprea, projektmenedzser Şerban Anamaria, a grafikáért Adrian Sandu, a festészetért Laurian Popa, a szobrászatért Cosmin Moldovan a felelősek.

A projekt koordinátora Dumitru Şerban, a Romániai Képzőművészek Szövetsége aradi tagozatának elnöke.

A biennále megnyitójának különleges pillanata volt, amikor Dumitru Şerban barátságdíjat adott át Bognár Levente városi tanácsosnak és Daniela Pădurean Andreicának, az Arad Municípiumi Kulturális Központ igazgatójának, az aradi UAP művészeti rendezvényeinek lebonyolításában az idők során tanúsított támogatásuk elismeréseként.

Hozzászólások