Fergeteges farsangfarki jótékonysági bál a Kohézióval

2024. február 21. 16:50 (szerda) /

A hétvégén került sor a temesvári Műszaki Egyetem éttermében a Kohézió Egyesület által évek óta megszervezett fergeteges farsangfarki mulatságra. A farsangi időszak kiemelkedő rendezvényének kettős célja volt: a színvonalas, kulturált szórakozás, valamint a farsangi hagyományok ápolása és továbbítása a következő nagyvárosi generációknak.

A jelenlévők, a Kohézió Egyesület baráti köre, támogatói, meghívottak a karitatív céllal szervezett jótékonysági bálon, az önzetlen segítségnyújtás érdekében szép számban igennel válaszoltak a szervezők meghívására, akik a bál bevételéből húsvéti élelmiszercsomagokat állítanak össze a nyilvántartásban lévő családok számára.

A  temesváriak mellett, a megye több településéről érkezett vendégek jó hangulatban szórakoztak a 4+2 Asszinkron zenekar változatos, minden korosztálynak megfelelő zenéjére, amelyet még színesebbé tett az egyesület volt tagja, Fülöp Mihály meglepetésnek szánt fellépése.

Köszöntőbeszédében Molnár András, a Temes megyei RMDSZ-szervezet elnöke kitért a szuper választási év kihívásaira, hangsúlyozva, hogy csak összetartással és felelősségvállalással tudunk előrehaladni, és megmaradni a szórványban.

A vidám  farsangi mókázás mellett a bál fő attrakciója a jelmezek felvonulása volt. A bálozók közül sokan öltöttek magukra jelmezt, kicsik és nagyok egyaránt. 

A Molnár András megyei RMDSZ-elnök, Kovács Hajnal nőszervezeti tag és Kele Ildikó, az egyesület baráti köréhez tartozó személyből összeállt zsűrinek nem volt könnyű dolga, 

A bál csúcspontját a hagyományos jelmezfelvonulás jelentette, gyermekek és felnőttek, legalább ötvenen válaszoltak Karnevál mester hívó szavára, és ötletesnél ötletesebb jelmezekben vonultak fel. Megjelent Piroska, a cigány legény és a cigány lányok, magyar lány, német lány, a maturandus, Josolina cigány asszony, az udvari bolond, a cowboy, udvari hölgyek, a Jéghercegnő, kalózok, a Hold király, a virágárus, a rendőr, a rendőr kisasszony, doktornő, mexikói hölgy, a maszkok színes kavalkádja tárult a vendégek elé, akik fergeteges tapssal viszonozták a látványt.

A rendezvényt támogatta a gyulai Budai Béla és a Genessis cég, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Kohézió Egyesület baráti köre, felajánlásaiknak köszönhetően a szerencsésebbek értékes tombola nyeremé­nyekkel térhettek haza.

 Sipos Ilona szervező beszámolója

Hozzászólások