Fotókon a kulturális örökség, a természeti táj és a vadvilág

Írta:
2024. július 5. 17:52 (péntek) /

A bukaresti diákok kulturális központja meghívja az érdeklődőket a 28. alkalommal megrendezésre kerülő Fotogeografica országos fotószalonra.

A fotózás szerelmesei július 31-ig nevezhetnek be a fotópályázatra online a www.fotogeografica.ro honlapon, három témában: kulturális örökség, természeti táj és vadvilág. A benevezés tanuló/diák és open kategóriákban lehetséges korhatár nélkül.

A zsűrizésre augusztus 15–25. között kerül sor, az eredményhirdetés pedig október 15-én lesz a Fotogeografica 2024 Szalon megnyitóján. A legkiemelkedőbb alkotásokból rendezett kiállítást október 15. és 30. között tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezzel párhuzamosan számos kiegészítő és ehhez kapcsolódó rendezvényt szerveznek, amelyek témája a tudomány, a kultúra és a sport, valamint konferenciák és szemináriumok, tájékoztatási és figyelemfelkeltő tevékenységek is helyet kapnak.

A meghirdetett kategóriák mindegyikében három díjat osztanak ki a két szekcióban. Ezek tematikus programokból és táborokból (Romania Student Tour), műhelymunkákból állnak a védett területeken.

A Fotogeografica egy elismert márka, és eddig lenyűgöző eredményekkel büszkélkedhet, mivel Románia egyik leghosszabb ideje működő kulturális-oktatási eseménye. 

Egy évente megrendezett ifjúsági fotópályázatból alakult át egy mozgalommá, jelenséggé, a fotóversenyek terén ma már a legfontosabb országos szintű esemény, amelynek témája a romániai természet, kultúra és hagyományok értékeinek népszerűsítése.

A rendezvényt a bukaresti diákok kulturális központja szervezi a Családügyi, Ifjúsági és Esélyegyenlőségi Minisztérium égisze alatt.

Hozzászólások