Generációk harca a mozivásznon

Írta:
2024. június 11. 17:15 (kedd) /

Két különböző mentalitású generáció találkozásáról szóló magyar vígjátékot vetítenek június 14-én, pénteken 19 órától az Arta moziban.

Breier Ádám rendező filmje a szomorúságtól a reményig, a konfliktustól a megbékélésig az érzelmek egész skáláján keresztül vezeti végig a nézőt.

Megható történet a családról, a traumáról és a gyógyulásról, amelyet figyelemre méltó érzékenységgel mesél el.

A Lefkovicsék gyászolnak című filmet február végi magyarországi bemutatója óta már több mint 31 ezren látták, ezzel az elmúlt évek legsikeresebb debütáló filmje Magyarországon.

A filmet a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, Szófiában a nemzetközi kritikusok kedvence lett, ugyanakkor Miamiban, New Yorkban és Clevelandben is vetítették.

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

A vetítés ingyenes.

Hozzászólások