Látogatható az Ars Fotografica

Írta:
2023. november 20. 17:59 (hétfő) /

Az elmúlt héten megnyitották az Ars Fotografica Nemzetközi Szalon 2023-as, XXIII. kiadását, a megnyitóra az Arad Megyei Múzeum Klió termében került sor.

Az idei kihívásra 85 szerző 648 fotóval (335 színes, 313 monokróm) jelentkezett Románia 18 városából, Magyarország 13 településéről, valamint Szerbiából, Olaszországból, Hollandiából, Moldovából, Brazíliából és Németországból. Ugyanakkor pályázott 10 hazai és 9 külföldi fotóklub. 

A beküldött pályamunkákból 217 fotót (128 színes, 89 monokróm) fogadott el a zsűri, ezeket meg lehet nézni a múzeum Klió Termében.

Az Ars Fotografica idei kiadásával ünneplik a Foto Club Arad alapításának 55. évfordulóját. A megnyitón hagyomány szerint kiosztották a díjakat, majd pezsgővel koccintottak a jubileum alkalmából.

A Foto Club Arad Egyesület trófeáját a legtöbb elismerésnek örvendő nagykárolyi Bikfalvi Zsolt kapta, míg az úgynevezett jubileumi trófeát (Anniversary Trophy) a holland Lybaert Danielnek ítélték oda.


Színes kategóriában 1. díj, a Romániai Fotóművészek Egyesületének (AAFR) aranyérme: Roșu Anca, Craiova – Görög napnyugta  (Greece sunset)

Hozzászólások