Ötven év után előkerült Paul McCartney ellopott gitárja

2024. február 16. 17:07 (péntek) /

Előkerült Paul McCartney ellopott gitárja, amit 1972-ben loptak el. Pontosan kiderítették, hogy ki lopta el a hangszert, és végigkövették a basszusgitár útját.

Paul McCartney 1961-ben vásárolt egy balkezes Höfner 500/1 basszusgitárt Hamburgban. Ez volt McCartney elsődleges hangszere a Beatles első éveiben és így a korai Beatles-felvételeken is – írja a Guardian.

A Beatles 1972 októberében fedezte fel, hogy a basszusgitárt lelopták egy teherautóról Londonban.

Nick Wass, a Höfner egykori marketingmenedzsere és elektromosgitár-fejlesztője, valamint két újságíró 2023-ban összefogott, és létrehozták a Lost Bass Projectet, hogy nyomok után kutassanak, és friss információkat osszanak meg Paul McCartney ellopott basszusgitárjához kapcsolódóan – írja CBS.

A projekt kiderítette, hogy pontosan ki lopta el a hangszert, és megtudták azt is, hogy egy környékbeli kocsma tulajdonosának adták el, így képesek voltak nyomon követni a basszusgitár útját az elmúlt 50 évben.

Az 1961-es Höfner 500/1 basszusgitárt 1972-ben lopták el, most visszakaptuk – olvasható egy rövid közlemény McCartney honlapján. (origo.hu)

Hozzászólások