A búcsúzó Di Maríát meghatotta Messi öltözői beszéde

2024. július 10. 16:56 (szerda) /

Az argentin labdarúgó-válogatott szerda hajnali győztes Copa América-elődöntője után Ángel Di María megerősítette, a torna fináléjával lezárul pályafutása a nemzeti csapatban.

„Bármi történik július tizennegyedikén, nyugodt lelkiismerettel sétálhatok ki az ajtón. Mindent megtettem” – válaszolta újságírói kérdésre Ángel Di María a Kanada ellen 2:0-ra megnyert elődöntő után.

Di María 2008-ban mutatkozott be a válogatottban, 144 mérkőzésen lépett pályára, 31 gólt szerzett, tagja volt a 2021-ben Copa Américát, 2022-ben világbajnoki címet nyerő albicelestének.

„A kanadaiak elleni meccs előtti öltözői beszédében Leo (Messi) azt mondta, hogy miattam mindenképpen be kell jutnunk a döntőbe. Ez nagyon meghatott – folytatta a 36 éves szélső. – Mindenemet odaadtam ezért a mezért. Volt, amikor még nem éreztem át teljes mélységében, mit jelent viselni, de most már pontosan tudom. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített eljutnom idáig. Az előttem járó generáció tagjai megtanítottak arra, milyen áldozatot kell hozni a válogatottért, és hogy sohasem szabad feladni. Nehéz meghozni ezt a döntést. Lélekben nem állok készen a búcsúra, de itt az idő.” 

Di Maríának jelenleg nincs klubja, szerződése július elsején lejárt a portugál Benficánál. 

Az argentin válogatott Uruguay vagy Kolumbia ellen játssza az idei Copa-döntőt július 14-én.

(Forrás: nso)

Hozzászólások