A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

2024. július 10. 16:51 (szerda) /

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2:1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

A mérkőzést a világbajnoki ezüstérmes franciák kezdték jobban, korán megszerezték a vezető gólt Kolo Muani fejesével, Spanyolország viszont Lamine Yamal és Dani Olmo találataival négy perc alatt fordított. (Szerk. megj: Yamal gyönyörű kapufás-gólt lőtt, Olmo sikeréhez egy francia védő sikertelen hárítási próbálkozására is szükség volt, mondhatni öngóllal szerezték meg a jól játszó spanyolok a vezetést). 

Yamal 16 évesen és 362 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált, megelőzve az örökrangsorban a svájci Johan Vonlanthent, aki a 2004-es tornán 18 évesen és 141 naposan volt eredményes a franciáktól elszenvedett 3:1-es vereség alkalmával.

A spanyolok 1964, 1984, 2008 és 2012 után játszhatnak ismét a trófeáért.

(Forrás: MTI)

Szerk. megj.: A vasárnapi, berlini fináléban a megérdemelten továbbjutott spanyol válogatott ellenfele a tegnapi lapzárta utáni nyertes (Anglia vagy Hollandia).


A. Laporte (j) és Kolo Muani küzd a labdáért

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hozzászólások