Birkózó-vb – Ligeti Dániel elveszítette a kvótameccset

2023. szeptember 18. 17:45 (hétfő) /

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel vasárnap késő este elveszítette az olimpiai kvótáért kiírt mérkőzését a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

A szombathelyiek ötszörös Európa-bajnoki dobogósa alig egy órával azután lépett szőnyegre a párizsi indulási jog megszerzéséért, hogy a bronzmérkőzésen 5:0-ra kikapott a törökök sztárjától, az olimpiai és háromszoros világbajnok Taha Akgültől. A kvótáért a hozzá hasonlóan ötödik, semleges színekben versenyző orosz Abdulla Kurbanovval csapott össze.

A nap utolsó mérkőzésére roppant koncentráltan érkezett meg a 34 éves magyar, aki az első menetben gyakorlatilag az utolsó két másodpercig így is birkózott. Ligeti állásból próbálta fárasztani riválisát, majd a 2. perc végén az orosz lábratámadását a zónában szépen kontrázta meg, amivel 1:0-ás előnybe került.

A folytatásban Ligeti jól hárította riválisa támadásait, úgy tűnt, kézben tartja a meccset, azonban az orosz 5 mp-el a szünet előtt ki tudta venni a lábát, majd hárommal később kétpontos akciót ért el, miután a magyar klasszis a szőnyeg szélén megpróbált belevágni a kitolási kísérletbe, de riválisa alá esett (1:2).

Szinte rögtön jött a szünet, mely után Ligeti azonnal óriási erőket mozgósított, hogy visszavegye a vezetést, de dobási kísérleteit kissé elkapkodta, Kurbanov pedig kihasználta ezeket a szituációkat és gyorsan 6:1-re elhúzott. Az idén Eb-bronzérmet nyert magyar a menet közepén kissé fáradtnak tűnt, de az utolsó perc elején mégis le tudta dönteni ellenfelét, amivel 6:3-ra zárkózott, több akció azonban nem maradt benne. A hajrában még egy kétségbeesett dobási kísérletet indított ugyan, de ismét az orosz alá esett, így végül 8:3-ra kapott ki.

A nyilvánvalóan roppant csalódott magyar nehézsúlyú a meccs után nem akart nyilatkozni.

A londoni és a riói játékokon is szerepelt Ligetinek jövőre még két lehetősége lesz megszerezni a párizsi indulási jogot.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások