Elhunyt Kántor Jenő

Írta:
2023. szeptember 18. 17:46 (hétfő) /

Arad leghíresebb testépítője szívinfarktus következtében, életének 75. évében adta  vissza lelkét a Teremtőnek.

Kántor Jenő (Jenci) számára a sport volt maga az élet, idős kora ellenére is fizikailag aktív volt. A testépítés iránti szenvedélye olyannyira a zsigereibe ivódott, hogy halála napjáig folyamatosan edzett.

Miközben minden napját a konditeremben kezdte, szívesen segítette tanácsokkal a fiatalabb követőit is, akik igazi legendaként tekintettek rá.

Kántor Jenő az utóbbi időben egyedül élt, az edzőterem volt a második otthona, ott érezte igazán jól magát. Ha szép idő volt, strandra járt, biciklizett és futott. Beismerte, hogy az édesség a gyengéje, de mindent megtett azért, hogy egészségesen étkezzen.

Az edzést egy pillanatra sem hagyta abba, betegség miatt kényszerült csupán hosszabb pihenőre.

„Amikor koronavírusos lettem, nyolc napot töltöttem kórházban. Legyengültem, főleg a lábaimból tűnt el az erő, akkor úgy éreztem magam, hogy nem fogom tudni újraépíteni a fizikumom. Van viszont egy mondás, hogy az izom képes emlékezni, tehát ha akárhányszor le is gyengülsz, de visszatérsz, két-három hónap után helyrejössz” – mesélte Jenci.

Az aradi testépítő legenda sokat dolgozott a formás izmokért és a szép szálkás alakért. Bár vegyészmérnöki szakon végzett, hamar rátalált a sportra. Már gyerekként hatással volt rá a világ első testépítője, az amerikai színész, Steve Reeves.

Kántor Jenő 1983-tól 1989-ig, hét egymás utáni évben román országos bajnoki címet szerzett szeniorkategóriában, később megkapta a sportmesteri címet is.

Elmondása szerint 1986-ban lehetett a legjobb formájában. Akkor olyan híres sportolókat győzött le, akik később világbajnokok lettek testépítésben.

Nyugodjon békében!

Hozzászólások