Magyar-cseh 1:1 – Sallai: Címeres mezben nincsen barátságos mérkőzés

2023. szeptember 11. 16:00 (hétfő) /

A magyar labdarúgó-válogatottban gólt szerző Sallai Roland egyáltalán nem lepődött meg a csehek keményebb belépőin, mivel mindkét csapat győzelemért lépett pályára vasárnap az 1:1-re végződött felkészülési találkozón a Puskás Arénában.

„Egyik meccset sem vesszük félvállról, aki felveszi a címeres mezt, annak nincsen barátságos mérkőzés. A hazánkért küzdünk, harcolunk, így minden egyes gólért meg kell szenvednünk” – mondta Sallai Roland, majd megjegyezte, hogy több hiba is csúszott a magyarok játékába. „Ez talán annak tulajdonítható, hogy rengeteget kivett belőlünk a szerbek elleni mérkőzés. Játszottunk egy döntetlent és ennek örülünk, de nem vagyunk teljesen boldogok”.

A Freiburg csatára az újságírók érdeklődésére megerősítette, hogy visszautasított egy komoly szaúdi ajánlatot a karrierje érdekében, de mélyebben nem kívánt belemerülni a témába.

A vasárnap bemutatkozó Horváth Krisztofer is egyértelműen tétmeccsként tekintett a csehek elleni összecsapásra, amelyen szerinte a kapu előtti helyzeteket kellett volna jobban kihasználniuk. „A csehek is nyerni szerettek volna, mivel az utolsó meccsükön nem győztek. Ez egy ilyen mérkőzés volt, sajnos nem tudtunk győztesként kijönni belőle, de csináljuk tovább” – fogalmazott a 21 éves kecskeméti támadó, akinek örök emlék marad a debütálása. „Nagyszerű érzés ennyi ember előtt pályára lépni, ilyen fantasztikus közönség és csapattársak mellett igazán felemelő érzés volt”.

A nyolc találkozó óta veretlen magyarok legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.

(MTI)

Hozzászólások