Mbappé: az egész Eb csalódás volt

2024. július 10. 16:58 (szerda) /

Miután a francia labdarúgó-válogatott kiesett az Eb-elődöntőben, Kylian Mbappé önkritikusan elismerte, hogy nem tettek eleget a németországi kontinenstornán.

Az Eb előtt sokan gondolták úgy, hogy Mbappé lehet a torna gólkirálya, hiszen a 2022-es, katari vb-n is ő szerezte a legtöbb gólt, míg a selejtezőben 9 góllal a harmadik legeredményesebb játékos volt a belga R. Lukaku és a portugál C. Ronaldo mögött. A torna előtt a PSG-től a Real Madridhoz igazolt támadó azonban mindössze egyszer talált be az Eb-n öt meccs alatt, akkor is tizenegyesből.

Persze nem csak Mbappénak, gyakorlatilag a teljes francia csapatnak nem ment jól a tornán, amit jól mutat, hogy mindössze 4 gólt szereztek – két öngól és Mbappé tizenegyese után a spanyolok elleni elődöntőben szerezték meg első, s egyben egyetlen akciógóljukat.

A kiesés után Mbappé letörten, de önkritikusan értékelt.

„Nem tudom, hogy sok hiányzott-e, de annyi biztosan, hogy ne jussunk be a döntőbe. A spanyolok jobban játszottak nálunk, megérdemelten vannak ott a fináléban, mi pedig hazamegyünk, mert nem tettünk eleget a döntőbe jutásért” – idézi a francia a L’Équipe Mbappé csalódott nyilatkozatát. 

Mbappé az osztrákok elleni nyitókörben orrtörést szenvedett, ami miatt kénytelen volt maszkban játszani, ám sokat panaszkodott amiatt, hogy kényelmetlen. A spanyolok elleni elődöntőben már nem is viselte, annyira elege lett belőle.

(Forrás: origo)

Hozzászólások