Női kézilabda NB I – A Győrt legyőzve hibátlan maradt a Ferencváros

2023. november 16. 16:29 (csütörtök) /

A Ferencváros saját közönsége előtt 28:22-re (16:11) felülmúlta a címvédő Győrt a női kézilabda NB I szerdai rangadóján.

A bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú összecsapás várt az Elek Gyula Arénában a Magyar Kupa győztesére, a pontvadászatban nyolc találkozó után hibátlan Ferencvárosra és vendégére, a bajnoki címvédő Győrre, amely egyedüliként veretlen az idei BL-idényben, az NB I-ben pedig 9 győzelemmel és egy vereséggel a tabella élén várta a rangadót. Intő jel volt a kisalföldi együttes számára, hogy a Népligetben még Danyi Gábor vezetésével, 2019. december 29-én nyert legutóbb az ETO (28:27).

A kezdés előtt nyolcvanadik születésnapja alkalmából ünnepélyes körülmények között köszöntötték Takácsné Giba Márta világbajnoki arany- és bronzérmes, KEK-győztes, négyszeres bajnok jobbszélsőt, aki 17 évig kézilabdázott az FTC-ben, volt gólkirály és az év legjobb játékosa is.

„Higgadtnak kell maradni" – fogalmazott előzetesen a Ferencváros honlapján Márton Gréta, ám az első percekben ez egyik félnek sem sikerült, mindkét oldalt hibák jellemezték támadásban. A hazaiak változatlanul fontos hiányzóik, Janurik K. és Szöllősi-Zácsik Sz. nélkül álltak fel, előbbi távollétében Böde-Bíró Blanka kezdett a ferencvárosi kapuban és mutatott be fontos védéseket. A kiegyenlített első negyedóra után majdnem másfél percig kettős emberelőnyben kézilabdázhatott az FTC, átvészelték azonban ezt a periódust Ulrik Kirkely tanítványai (8:8), egyenlő létszámnál viszont 21 perc elteltével először alakított ki háromgólos különbséget Allan Heine vezetőedző vendéglátó együttese (11:8).

A játékrész hajrájában „közte háromnál” időt kért Kirkely, ám a kapuban változatlanul remeklő Böde-Bíró vezérletével megőrizte hátsó stabilitását a Ferencváros, amely két perccel a szünet előtt ugyancsak kikérte idejét. A belső posztokon hatékonyan lőttek a ferencvárosiak, akik ötgólos előnnyel vonulhattak pihenőre, a 16 találatukon négy játékosuk osztozott.

A fordulást követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a címvédő, hét perc alatt kétgólosra faragta lemaradását (18:16), ám a hazai közönség űzte FTC visszaállította az öttalálatos különbséget (23:18). A több ízben elsietett, pontatlan győri támadásokkal szemben a minden labdáért megharcoló vendéglátó olykor a szerencsével sem állt hadilábon a befejezéseknél, az 50. percben 26:19 állt az eredményjelzőn. A 14 hárítással záró Böde-Bíró sorra mutatta be a fontos védéseket, elkedvetlenítve az ETO lövőit, akik az utolsó percekben százszázalékosnak tűnő ziccereket és könnyű passzokat rontottak el, így a Ferencváros megérdemelten aratott magabiztos győzelmet.

A világbajnokság előtt bajnokit már egyik csapat sem játszik.

Korábban: Praktiker-Vác–DVSC Schaeffler 27:30 (12:14)

 

A tabella (Top 5):

Győri ETO       11        9          -          2          395-251          18

FTC     9          9          -          -          339-224          18

Mosonmagyaróvár       10        9          -          1          342-262          18

DVSC 9          8          -          1          286-218          16

Praktiker-Vác  10        4          -          6          262-278          8

(Forrás: MTI)

Hozzászólások