Őrült dráma az olasz–ukrán-meccsen

2023. november 21. 17:46 (kedd) /

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának utolsó fordulójában az Eb-címvédő olasz válogatott gól nélküli döntetlent játszott Ukrajna ellen, ezzel egyenes ágon kijutott a németországi kontinenestornára.

 

Óriási volt a tét az ukrán-olasz meccsen

A 2021-re halasztott Eb-t az olaszok nyerték meg, majd ezt követően óriási meglepetésre nem jutottak ki a tavalyi, katari világbajnokságra. Nagy volt a tétje az ukránok elleni meccsnek, mert vereség esetén Luciano Spalletti csapata pótselejtezőre kényszerült volna, de egy döntetlen már elég volt az olasz válogatottnak az egyenes ágon történő kijutásra.

A Leverkusenben rendezett meccs első félidejében rengeteg helyzetet dolgoztak ki az olaszok, de a befejezések pontatlanok voltak, és az ukránok kapusa, Anatolij Trubin is remekül védett. A korábbi Fradi-edző, Szergej Rebrov csapata kevesebbet birtokolta a labdát, viszont zártan védekezett és veszélyes kontratámadásai is voltak.

 

Megmenekült az olasz válogatott és kijutott az Eb-re

Federico Chiesa vezérletével támadásban maradtak az olaszok, de Trubin kapuját továbbra sem tudták bevenni, az ukránok pedig elsősorban Mihajlo Mudrik gyorsaságára alapoztak a kontráknál. A 65. percben Gianluigi Donnarumma óriásit hibázott, majd nagy védéssel javított Mudrik közeli lövésénél.

A hajrában Rebrov több támadót is behozott, hogy az ukránok kiharcolják a győzelmet és az egyenes ágon kijutást, mert ez az eredmény az olaszoknak volt kedvezőbb.

A folytatásban hatalmas elánnal küzdött Ukrajna, de továbbra sem esett gól, így a C csoportból Anglia mögött Olaszorország jutott ki egyenes ágon a 2024-es, németországi labdarúgó-Eb-re.

Az ukrán válogatott ott van a legjobb csoportharmadikok között, ezért pótselejtezőn még kijuthat a jövő évi kontinenstornára.

(origo)

Hozzászólások