Rg Eb – Holnap kezdődik a sportág hatodik budapesti világversenye

2024. május 21. 16:35 (kedd) /

Szerdától vasárnapig tart az olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság a Papp László Budapest Sportarénában. Ez lesz a sportág 6. világversenye a magyar fővárosban.

Világbajnokságnak 1963-ban, 1996-ban és 2003-ban, Európa-bajnokságnak 1999-ben és 2017-ben adott otthont Budapest. Az idei kontinensviadalra negyven ország 340 versenyzője – 218 felnőtt és 122 junior – nevezett.

A magyar színeket a felnőtt egyéni versenyben Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna képviseli, a junior egyéni versenyben Barkóczy Boglárka és Vukmír Elena indul, az együttes kéziszer-csapatot pedig Hagymási Kíra, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika és Farkas Júlia alkotja.

Tavaly a valenciai világbajnokságon Pigniczki előbb megszerezte az olimpiai kvótát, majd karikával bronzérmes lett. Mint elmondta, nagyon szeretne bekerülni valamelyik szerenkénti döntőbe, az összetett fináléban pedig a mezőny első felében végezne.

„Kisebb változtatások voltak az egyes gyakorlataimban, ezeket tökéletesítjük. A célom, hogy ne csak a hazai Eb-n, de az olimpián is jól teljesítsek. A Párizsba vezető úton egy nagyon fontos állomás lesz a budapesti verseny" – nyilatkozta.

Egyéniben több kvótát nem szerezhetnek a házigazdák, az együttes kéziszer-csapatnak azonban még van erre esélye, ehhez a közvetlen rivális görög, lengyel, azeri és német válogatottat kellene megelőznie.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások