Takács Boglárka tovább javítaná az országos csúcsot 60 méteren

2024. február 23. 16:20 (péntek) /

Takács Boglárka a Nyíregyházán rendezett atlétikai fedett pályás országos bajnokságon 60 és 200 méteren is magyar csúcsot döntött, de előbbiben úgy érzi maradt még, ezért tovább javítana a rekordon.

A BHSE versenyzője előbb saját rekordján faragott egy századot, majd pedig Orosz Irén 1982-ben felállított, 23.61 másodperces rövid pályás országos csúcsát adta át a múltnak 200 méteren (23.56 mp).

„Jó döntés volt, hogy a 200-as távon is rajthoz álltam, a 60-on elért 7.20 másodperc azonban szerintem tovább javítható. Erre lesz lehetőségem hamarosan, hiszen többek között közeleg a skóciai fedett pályás világbajnokság is" – idézte a 22 éves sprintert a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapja. Takács azt is megjegyezte, hogy talán a tavalyi budapesti vb hatására, de elmondása szerint sokan kimentek szurkolni a Nyíregyházi Atlétikai Centrumba.

Takács Boglárka a február 23-i Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) berlini ezüst kategóriás versenye után március 1–3. között a Glasgowban sorra kerülő fedett pályás vb-n is indul.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások