Távozott a Szuperliga mindkét gólgyárosa

2024. július 10. 16:55 (szerda) /

A hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság előző szezonjában osztozott a gólkirályi címen a bajnok FCSB és az ezüstérmes Kolozsvári CFR játékosa. Az új idényben viszont Florinel Coman és Philip Otele sem játszik már a Szuperligában.

Az FCSB sikerében óriási szerepet vállalt Florinel Coman, a gólerős középpályás jelentős mértékben kivette a részét a csapat bajnoki meneteléséből, hiszen összesen 18-szor volt eredményes és 9 alkalommal előkészítő szerepet játszott. A 26 éves Coman hét év után távozott a fővárosi együttestől, amelynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 233 hivatalos mérkőzésen 63 gólt szerzett és 62 asszisztot jegyzett. Pályafutását a katari élvonalban szereplő Al Gharafa csapatánál folytatja, három éves szerződést írt alá az elmúlt bajnoki idényt a 3. helyen befejező klubbal, ahol csapattárs lesz a Real Madrid volt játékosával, Joseluval, aki június végén igazolt a Közel-Keletre.

*

 Az egykori UTA-s Philip Otele alig egy szezon után elhagyta a Kolozsvári CFR-t, ahol kiemelkedőt alkotott, hiszen 45 összecsapáson szintén 18 találatig, valamint 8 gólpasszig jutott. A nigériai támadó az Egyesült Arab Emírségekbe, az Al Wahda gárdájához szerződött, amely az 5. helyen zárta a tavalyi kiírást az első osztályban.

(Forrás: szekelysport)

Hozzászólások