Újabb kupa és 80 érem a temesvári K-ZE karatésainak

Írta:
2024. május 17. 18:28 (péntek) /

A temesvári K-ZE Karate Sportklub ismét első helyezést ért el az aninai karaté-versenyen, ahonnan nem kevesebb mint 80 éremmel és a legfényesebb, Anina Csillagai Kupával tértek vissza a fiatal karatésok a Bega-partra.

Az Anina Stars Cup karaté-bajnokság Aninában (Krassó-Szörény) zajlott, és nemzetközi részvételnek örvendett. Idén 14 sportegyesület képviseletében több mint 170 hazai és határon túli sportoló lépett tatamira, s a végén nagyon kiélezett volt a küzdelem az első helyekért. A  K-ZE Karate SK 34 karatésa bizonyult a legeredményesebbnek, a klubrangsorban az első helyet ők szerezték meg. Nagyon büszke tanítványaira sensei Pop Alexandra, a klub koordinátora és vezetőedzője, akiknek Anina után szombaton már a temesvári U12-es ob-n kellett megküzdeniük újabb fontos érmekért. A temesvári, hétvégi versenynek az eredményei nagyon fontosak, mert az érmet szerző sportolók kvalifikálhatták magukat a 2024-es IKU Karate Világbajnokságra, amelyre 2024. október 24–27. között kerül sor Buenos Airesben.

A temesvári K-ZE KARATE SK 4 éve alakult azzal a céllal, hogy pozitív és fegyelmezett környezetet biztosítson minden sportolónak – a kezdőtől a haladóig –, hogy maximálisan kibontakozhasson. Minden karatést hívnak és bátorítanak, hisz karatézva önbizalmat szereznek, tanulnak a barátságról és jobb emberekké válnak.

A klub sportolói már számos hazai és nemzetközi díjat hoztak el: 2023-ban a klub aranyérmet szerzett a szlovéniai IKU Karate Európa-bajnokságon!

Sensei Alexandra Pop 4 dan-os fekete övvel rendelkezik, többszörös hazai és nemzetközi bajnok, aki több éve a fiatal sportolók képzésének szenteli idejét, hogy átadja nekik e nemes sport, a karaté szépségeit, varázsát.

Hozzászólások