TEMISZ-újdonságok

Írta:
2015. november 5. 14:32 (csütörtök) /
Játékest-különkiadás

Kiszabadulhatnak a virtuális világ fogságából azok, akik november 7-én, szombaton a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet programját választják. A TEMISZ Arénában ezúttal vendégeket köszönthetünk: Marosvásárhelyről érkeznek a Játszma.ro társasjáték-szaküzlet és -webáruház működtetői, akik a Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetségének (MATRISZ) alapítói is. Az estébe nyúló találkozón új társasjátékokat is bemutatnak, amelyeket rögtön ki lehet próbálni. Helyszín a Porto Arte, kezdési időpont 16 óra. A belépés díjtalan.

 

Népszerű a kosárkör

Egyre többen érdeklődnek a TEMISZ által szervezett sporttevékenység iránt, amely hétfő esténként csalogatja a Temesváron élő magyar fiatalokat az I. C. Brătianu (Hunyadi tér, 2-es szám) Műszaki Kollégium tornatermébe. Bárki csatlakozhat, nem muszáj profi kosarasnak lenni, sőt! Elegendő a sportos felszerelés, a többi jön magától. Novemberben bajnokságot is szervezünk, egy kicsivel több lesz a tétje a kosárlabdázásnak. A részletekkel a későbbiekben visszatérünk. A hétfői kosárkör egyébként 21 órakor kezdődik, utána játék 23 óráig.

 

Barlangkoncerten jártunk

Október 25-én végre sikerült kimozdulni Temesvárról. A célpont ezúttal a rumunyeșt-i barlangkoncert volt, amelyet immár 31. alkalommal szerveztek meg a szokatlan helyszínen. A TEMISZ csapata autókkal vágott neki a hétvégi kiruccanásnak, majd gyalogosan folytatta az útját. A Banatul Filharmónia körülbelül egyórás, jó hangulatú hangversenye után hazaindultunk, és szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett.

 

Városnéző séta

Kevéssel a barlangkoncert előtt, pontosabban október 22-én barangolni indultunk Temesváron. Nem céltalanul, hanem előre meghatározott útvonallal, olyan utcákat, tereket, épületeket érintve, amelyeket nem árt ismerni. Legyen szó fontos kulturális központokról, iskolákról, esetleg a helyi magyarsághoz kötődő műemlékekről... A séta a Liget út (Bd. Revoluției) 8-as szám alatti TEMISZ-székhelyen, az egykori Magyar Házban ért véget, ahol még születésnapi meglepetés is fűszerezte a hangulatot. Ezúttal a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet elnökét, Ilonczai Zsoltot ünnepeltük.

A TEMISZ szervezőcsapata

Hozzászólások