Augusztustól szállítják az iskoláknak ígért elektronikai felszereléseket

Írta:
2024. július 10. 17:12 (szerda) /

Augusztustól megkezdődik az Arad Megye Tanácsa által 18 Arad megyei iskolának a PNRR-n keresztül kiharcolt informatikai felszerelések leszállítása.

Kedden a megyei tanács vezetősége online egyeztetett a 18 iskola vezetőségével és Marius Göndör tanfelügyelővel, hogy kik lesznek azok a felelős személyek, akik minden iskolában átveszik a felszereléseket. 

„A 18 iskoláknak több mint 400 laptopot, több mint 200 interaktív táblát, több száz nyomtatót, szkennert, hangosítót és videófelszerelést vásároltunk. A 18 iskola közül 10 elmaradott zónában található. Olyan lehetőséget teremtünk a gyermekek számára itthon, amelyeket a szülők sok esetben külföldön keresnek” – mondta Iustin Cionca tanácselnök. 

A megyei tanács benyújtotta pályázaton keresztül az Aradi Inkluzív Oktatást Biztosító Iskola Központ, az Aradi Sfânta Maria Speciális Líceum, az almási Lazăr Tâmpa Gimnázium, a battai Patrichie Popescu Gimnázium, a csermői Elméleti Líceum, a kovaszinci Corneliu Miclosi Gimnázium, a grăniceri-i gimnázium, a gurahonci Ioan Buteanu Líceum kap informatikai felszereléseket. Továbbá a nagyhalmágyi Moga Voievod Technológiai Líceum, a fakerti és az ópálosi gimnázium, a marospetresi Sabin Drăgoi Gimnázium, a peleskefalvi gimnázium, a szabadhelyi Sabin Manuilă Gimnázium, a sistaróci Sever Bocu Általános Iskola, a halmágycsúcsi gimnázium, a zerindi Tabajdi Károly Gimnázium és az aradi Gloria Sport Klub is kap informatikai felszereléseket. 

A projekt keretében 191 osztálytermet fognak felszerelni digitális eszközökkel, 12 informatikai laboratóriumot szerelnek fel általános, gimnáziumi és líceumi osztályok számára. További kilenc tudományos laboratóriumot szerelnek fel digitális eszközökkel és 31 iskolai kabinetet (pszicho pedagógiai, sport, fegyelmi) szerelnek fel berendezésekkel és digitális eszközökkel. Létrehoznak egy informatikai labort egy szakiskolában és egyet egy általános iskolában.

Hozzászólások