Farkas Viktória elnököt újraválasztották

Írta:
2024. február 23. 16:47 (péntek) /

Amint arról beszámoltunk a napokban tartotta közgyűlését a Máltai Szeretetszolgálat Aradi Szervezete, amelynek az elnöke, Farkas Viktória részletekre menő beszámolót tartott a 2023. évi tevékenységről, amit ismertettünk. Utána Pataky Ildikó ismertette az elmúlt év pénzügyi mérlegét, Pozsár Ibolya hangot adott a szervezet cenzorbizottsága jelentésének. Az etikai bizottság nem készített jelentést, mert tavaly nem érkezett a tagjaihoz megkeresés.

A jelentéseket a tagság elfogadta, majd áttértek a tisztújításra, amelynek első lépéseként felmentették tisztségéből az addigi vezetőtanácsot, majd áttértek a tisztújításra. Megválasztották a szavazatszámláló bizottságot Pataky Ildikó, Kömíves Mária és Kiss Mária személyében.

Az elnöki tisztségre egyedül Farkas Viktóriát jelölték, majd a tagok egyértelmű, 28 szavazatával újraválasztották. Farkas Viktória az alelnöki tisztségre Pozsár Ibolyát jelölte, akit egyhangú szavazással meg is választottak. Az új vezetőtanácsba Pozsár Ibolya Simon Máriát, Tóth Piroskát, miközben Farkas Viktória Kiss Annát és Páll Mártont javasolta. A közgyűlés a vezetőtanácsba javasolt minden tagot megválasztott.

László Lajos javaslatára egy új lelki vezető, egy sürgősségi esetek megoldásának a felelőse, illetve a Máltai Ifjúsági vezető bővíti a szervezet vezetőtanácsát. A szervezet új lelki vezetőjének Kiss Mihály szerpapot választották. A Cenzorbizottságba Diş Vlăduţ, Druia Aurelia és Péró Julianna került, a résztvevők egyöntetű szavazása nyomán. Az etikai bizottságba Farkas Viktória javaslatára Tudor Dorian, Kiss Mária és Bara Mária került.

Pataky Ildikó a pénzügyi mérleg ismertetése során megemlítette: a Gh. Bariţiu utcában működő Máltai idősek napközi otthonáért az Aradi Polgármesteri Hivatalnak magas bérleti díjat fizetnek.

Tekintve, hogy az utolsó napirendi pontra, az Aradi Máltai Szeretetszolgálat alapszabályzatának az esetleges módosítására nem tett senki javaslatot, a közgyűlés hivatalosan lezárult, a résztvevők sütemény, üdítő és kávé mellett barátságosan beszélgettek tovább.

Hozzászólások