Kicsik és nagyok, mese- és filmszereplők, ikerbabák mind együtt mulattak

Írta:
2024. február 12. 17:36 (hétfő) /

Mulatozással, bolondozással, tánccal és énekléssel telt a farsangi batyus bál Aradon, amely az Expo kiállítótér csarnokában zajlott. Az eseményt az RMDSZ az Arad Municípiumi Kulturális Központ támogatásával szervezte, és megközelítőleg 800 személy vett rajta részt. 

A bálozók közül kicsik és nagyok is jelmezbe bújtak, és jelmezeikért egy-egy csokoládéval, a felnőtteket sörrel díjazták. Az est házigazdája Derzsi Csaba volt, aki Szabó Mihály mellett a farsangi bál egyik fő szervezője is. Derzsi Csaba a 20 órakor kezdődő bál első órájában köszöntötte a lassan egész termet megtöltő farsangozókat, majd felkérte Faragó Péter parlamenti képviselőt, megyei RMDSZ-elnököt, üdvözölje a jelenlévőket. 

„Nagyon nagy öröm látni, hogy ilyen sok jó aradi magyar ember farsangolni akar, szórakozni akar, és úgy gondolom ez a mi aradi közösségünk ünnepe és fontos pillanata, hogy itt lehetünk, együtt lehetünk, szórakozhatunk. Engedjék meg, hogy megköszönjem a két állandó fő szervezőnknek: Derzsi Csabának és Szabó Mihálynak azt, hogy az elmúlt hetekben szorgoskodtak, és ilyen jó bulit szerveztek nekünk. Szabó Mihály sajnos nem lehet itt velünk, de biztos vagyok benne, hogy a novemberi EKA-bálon már itt lesz. Köszöntöm a Meteor zenekart, és köszönöm Arad város két magyar tanácsosának, Bognár Leventének és Horváth Júliának, hogy az Arad Municípiumi Kulturális Központon keresztül támogatták, hogy ismét együtt mulathassunk, szórakozhassunk ma este. Kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat!” – mondta a képviselő, majd a zenekar rázendített, és hamarosan a parkettet megtöltötték a táncoló párok és csoportok. 

Az ígértek szerint a talpalávalót a Meteor együttes biztosította, akik hajnalig muzsikáltak, illetve meglepetés vendéggel is készültek a szervezők Szabó Ádám énekes és harmonikás személyében, aki saját szerzeményeivel és ismert magyar, vagy külföldi zeneszámokkal szórakoztatta a nagyérdeműt. A farsangozók a színpad lábánál táncolt és énekelt, míg Szabó Ádám a tömeg soraiban énekelt. 

A jelmezes felvonulás keretében a gyerekek mesehősöktől, film- és könyvszereplőkig mindenfajta jelmezt öltöttek, voltak, akik cicának, varázslónak, bűvésznek vagy tudósnak öltöztek, csak hogy párat említsünk. A felnőttek kicsit leleményesebb jelmezeket öltöttek, elég csak a Temes megyei újszülött ikerpárt említeni, akik a 2024-es év első babái voltak, vagy a vadász nénit és a vadász bácsit, a rózsaszín hajú Elzát, az öreg cowboyt és a feleségét, de olyan is volt, aki gyümölcsnek öltözött. Filmszereplőkből sem volt hiány, Zorró és Joker is Aradra látogatott, akik szintén kaptak egy-egy sört jelmezeikért. 

A tombolanyereményeket éjjel egy óra körül sorsolták ki. A szerencsések értékes konyhai gépeket, háztartási gépeket (mixert, kávégépet, fritőzt stb.), babzsákot, autó kompresszort és főnyereményként egy TV-t nyertek. A farsangi mulatság mellett két személy duplán ünnepelt, ugyanis születésnapjukat a bálon tartották meg egy teremnyi jókedvű ember társaságában. A tombolanyeremények kisorsolása után, bár sokan hazamentek, a hangulat nem ült le, sőt még emelkedettebbé vált, s a jól ismert melódiákra hajnalig ropták a táncos lábúak. 

Hozzászólások