Utalják a roncsprogramra jogosultak támogatását

Írta:
2024. február 23. 16:25 (péntek) /

Február 26-ától elindul a roncsprogramból támogatásra jogosultak kifizetése – tájékoztat Arad Város Polgármesteri Hivatala. 

A legfrissebb nyilvántartás szerint jelenleg Arad Municípium területén 423 dossziét nyújtottak be a régi autók forgalomból való kivételével kapcsolatban. A dokumentumokat leadó személyek közül 242 jogosult bankszámlájára utalják át a következő napokban a megítélt 3000 lejes támogatási összeget, azoknak, akik a kérvények benyújtása során a banki átutalást jelölték meg kifizetési formaként. 

A támogatást csak azok a járműtulajdonosok kapják, akik az eljárási rend szerint jogosultaknak minősültek, aláírták az aradi önkormányzattal a finanszírozási szerződést, leadták járműveiket, kiíratták azokat a forgalomból és az önkormányzaton leadták azok bizonyító okiratait. 

Az önkormányzat javasolja, hogy azok az Arad municípiumi járműtulajdonosok, akik jelentkeztek az AFM meghirdette roncsprogramba töltsék fel az Aradi Városháza weboldalára a szükséges iratokat, érvényesítve azokat, hogy részesüljenek a támogatásból. A roncsprogrammal kapcsolatos eljárási rendről a www.primariaarad.ro oldalon tájékozódhatnak. 

A roncsprogram célja, hogy a környezetszennyező használt autókat kivegyék a forgalomból. A programot 80%-ban a Környezetvédelmi Minisztérium, 20 %-ban Arad Municípium finanszírozza.

Hozzászólások