Voltunk, láttunk, győztünk!

2024. április 2. 17:41 (kedd) /

A Csiky Gergely Főgimnázium idén először kapott meghívást a Romániai Magyar Közgazdászok Társasága (RMKT) és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által közösen szervezett Pénzmágus gazdasági versenyre. A Csiky Gergely Főgimnáziumot a Corporate Kings 4 fős csapata – Charles-Fekete Farkas Frederick, Higyed Hunor, Tamás Ákos Hannibál (XI. A), Szalai Ádám (XII. C) – képviselte a többfordulós versenyen.

Az első online szakaszban egy üzleti tervet és egy befektetési tanácsadást kellett a diákoknak megalkotniuk, a második körben pedig az Elit Optika nevű csíkszeredai cég számára marketing-stratégiák és sikeres üzleti tanácsok megfogalmazása volt a feladat.

Az első két fordulón sikeresen túljutva csapatunk szombaton, március 23-án vett részt a kolozsvári regionális döntőn, ahová a 74 versenyző csapat közül már csak a legjobb 10 juthatott be. A döntőnek a János Zsigmond Unitárius Kollégium adott helyet, ahol csapatunk kimagaslóan teljesített, az első helyet és a vele járó 2000 lejes pénzjutalmat elhozva, továbbjutott az április 26–28 között megrendezésre kerülő szuperdöntőbe is, Csíkszeredába!

Köszönettel tartozunk a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, amely a kolozsvári utunkat támogatta, illetve Doba István, nyugalmazott közgazdásznak, aki szintén nagyon sokat segített csapatunknak a felkészülés során!

Lévai Ildikó felkészítő tanár

(Forrás: csikygergelyarad.ro)

Hozzászólások