Könyvet könyvért cserébe

Írta:
2023. szeptember 14. 15:36 (csütörtök) /

A Gáj, a mi lakónegyedünk Egyesület (Asociaţia Gai Cartierul Nostru – AGCN) egy gyerekeknek szóló „könyvtárat” hozott létre Gájban, a Tribunul Corcheș u. 23. szám alatt.

„Vegyél el egy könyvet, tegyél helyette egy másikat! Csodálatos dolog ez az aradi gyerekeknek. Nem tudom, hogy volt-e, van-e hasonló a városban, mi valami újdonságon gondolkodtunk. Ebben a kis házikóban, a könyvtárban vannak könyvek gyerekeknek és néhány kötet felnőtteknek. Ha szeretsz olvasni, jöhetsz és kivehetsz egy könyvet, de hoznod kell helyette egy másikat. A könyvet később visszaviheted vagy meg is tarthatod, amennyiben egy másikat teszel a helyére. Így mindig lesznek könyvek a kis könyvtárban. Jó lenne megsokszorozni ezt a projektet, és minél több mini közkönyvtárat létrehozni az aradi gyerekek számára” – mondja Flavius Dumitraș, az AGCN elnöke.

A projektet a gáji lakónegyed egyesület három tagja kezdeményezte és valósította meg: Simina Godson, Ghiță Fînău és David Feier.

Az egyesület kezdeményezését nagyra értékelték a környéken élők, de nem csak, egyre többen kifejezik óhajukat, hogy a városban minél több helyen legyenek ilyen közkönyvtárak, ezzel is népszerűsítve az olvasást, a könyvek szeretetét.

A Gáj, a mi lakónegyedünk Egyesület megalakulása óta olyan projekteket valósít meg, amelyek célja az aradiak életszínvonalának jobbá tétele. A „zöld függöny” faültetésétől kezdve az ünnepekre szabott akciókig, mint például a „Mikulás posta” – mind megerősítette, hogy az egyesület hozzájárulhat egy jobb, élvezhetőbb város megteremtéséhez. 

Az AGCN az adományozók és a támogatók segítségével, és az önkéntesek bevonásával tud hasonló projekteket kezdeményezni, bevállalni, kivitelezni.

Hozzászólások