Két magyar ezüst- és egy bronzérem a zárónapon

2023. november 20. 17:38 (hétfő) /

A pisztolyos Jákó Miriam és a puskás Kálmán Bálint ezüst-, míg a szintén pisztolyos Fábián Sára bronzérmet nyert vasárnap a Hungarian Open légfegyveres nemzetközi verseny zárónapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett viadal 3. napján mind a négy olimpiai számban – férfi és női pisztolyban és puskában – rendeztek versenyeket, s ezeken a felnőttek és a juniorok együtt lőttek.

Férfi puskában a két legjobb magyar, Péni István és az olimpiai kvótás Pekler Zalán nem indult, távollétükben pedig a mindössze 18 éves Kálmán Bálint remekelt, az alapversenyben 629,7 körrel a legjobb volt, a nyolcas döntőben pedig 250,7 körrel zárt a 2. helyen a francia Bastien Destefanis (252,8 kör).

Női pisztolyban Major Veronika hiányzott a mezőnyből, ott volt viszont az augusztusi vb-n légpisztolyban 4. helyen végzett és ezzel ötkarikás kvótát nyert Fábián Sára Ráhel, illetve Jákó Miriam. Előbbi 576 körrel megnyerte az alapversenyt, a döntőben pedig 216,3 körrel lett harmadik, míg az alapot 3. pozícióban záró Jákó (574 kör) a fináléban 236,4 kört ért el, amivel ezüstérmes lett. A számot a dél-koreai Kim Min Szeo nyerte (239,4 kör).

(Forrás: MTI)

Hozzászólások