Lelátó

2023. szeptember 19. 17:46 (kedd) /

Az UTA már az edzésein próbálgatja az izraeli Or Dasát. Időközben az aradi klub szerződést bontott két fiataljával, Damian Isac-al és Raul Șteauval, viszont leszerződtette Denis Lungu-Bocean kapust, aki Ausztriából jött az UTA-hoz. 

A VI. Liga történései:

6A: Gloria Arad–Cetate Săvârșin 4:0, FC Zimandu Nou–CS Dorobanți 2:1, Victoria Zăbrani II–Semlecana Semlac 6:0, Mureșana Mândruloc–Șiriana Șiria 1:2

6B: Speranța Chier–Viitorul Sintea Mică 2:5, Progresul Hălmagiu–Crișul Alb Șicula 4:2. A Șoimii Archiș–Olimpia Bocsig és a Progresul Dieci–CS Socodor II meccseket december 3-ra halasztották.

A Románia Kupa megyei szakaszának II. fordulójának eredményei: 

CS Șofronea–Frontiera Curtici 0:4, FC Sîntana 2016–Flacăra Ţipar 8:1, Voința Sintea Mare–Unirea Sântana 2:12, Şoimii Livada–CS Glogovăţ 5:0, Real Horia–Viitorul Arad 0:6, Olimpia Bujac–Păulişana Păuliş 0:5, Voinţa Mailat–Victoria Zăbrani 2:0, Team United Sanpaul–Victoria Felnac 0:7, Șoimii Archiș–CS Beliu 0:4, Unirea Şeitin–Athletico Vinga 2:2 (8:7 11-esk után), Crişul Alb Buteni–Național Sebiș 3:1, Viitorul Pereg–Victoria Nădlac 2:5, Avântul Târnova–Podgoria Pâncota 1:6, Viitorul Şepreuş–Voinţa Macea 1:0, Progresul Dieci–Unirea Gurahonț 1:2, Spicul Olari–Şoimii Şimand 0:12.

Djokovic bejelentette, hogy kihagyja a kínai Shanghai ATP Masters 1000-es tornát.

• A bajnokságban legutóbb bronzérmes Debreceni VSC a másodosztályú ETO FC Győrrel, a bajnoki címvédő és Konferencia-liga-főtáblás Ferencváros pedig a Puskás Akadémiával találkozik a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, amelynek tétje a nyolcaddöntőbe jutás. A sorsoláson elhangzott: a párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, osztálykülönbség esetén pedig az alacsonyabban rangsorolt együttes a pályaválasztó. A forduló hivatalos játéknapja november 1.

• Péntektől (09.22) lehet jegyet vásárolni az október 14-i Magyarország–Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésre. Az MLSZ beszámolója szerint 10 órától lehet megvenni a belépőket a Puskás Arénában sorra kerülő összecsapásra, a lehetőség elsőnek a Szurkolói Klub tagjainak nyílik meg. Az Eb-selejtezőmérkőzésekre több mint 30 ezer bérletet vásároltak a szurkolók, ezért várhatóan rövid idő alatt elfogynak majd a maradék jegyek. Az elővásárlás során nem elég a futballkártya megléte, a jegyek megváltásához klubtagnak kell lenni a vásárlónak, és azoknak a személyeknek is, akiknek még jegyet vásárol. A nyitott értékesítés, amely az SZK-tagsággal nem rendelkezők számára is elérhető, hétfőn (09.25) 10 órától indul, feltéve, hogy nem fogynak el addig a jegyek. A legolcsóbb belépő 6 000 forintba kerül, a Szurkolói Klub tagjai 15 százalék kedvezményt kapnak az árakból. A jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni a személyes adatok megadásával (teljes név, születési dátum és hely), az idei tétmérkőzésekre megváltott bérletek érvényesek a találkozóra.

• A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról augusztusban felmentett Bíró Attila nem szeretné, ha az elmúlt években felhalmozott tudást Magyarország ellen kellene használnia, így abban bízik, hogy „itthonról" is lesz olyan ajánlata, amivel a magyar női vagy férfi vízilabdát tudja segíteni.

• A gyorsasági motoros-világbajnokság, valamint a Superbike-vb hivatalos honlapja is beszámolt arról, hogy Magyarország hamarosan visszakerülhet a két versenysorozat naptárába.

Egervári Sándor a mai napig álmodik utolsó szövetségi kapitányi mérkőzésével, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott 8:1-re kikapott Hollandia vendégeként. „Az a kiütéses vereség nagy lyukat ütött a lelkembe. A mai napig is éjszakákon át megjelenik az emlékezetemben és felébredek erre az álomra”– nyilatkozta a 73 éves edző. A magyar csapat tíz évvel ezelőtt, 2013. október 11-én kapott ki 8:1-re Amszterdamban. Egervári felidézte, a korábbi mérkőzéseknek köszönhetően jól állt a csapat a világbajnoki selejtezőcsoportjának tabelláján, de csak győzelem esetén juthatott volna ki a brazíliai tornára. „Rossz döntést hoztunk, 19-re lapot húztunk, és beleszaladtunk egy csúnya, nagy vereségbe” – idézte fel a mester, aki a szakmai stáb tagjainál már a 6. kapott gól után jelezte, hogy a lefújás után azonnal lemond posztjáról.

• Négy bajnoki, nulla pont, nulla gól, huszadik hely. Az Empolinál eleget láttak Paolo Zanettiből, az AS Romától kapott 7:0-s zakó után nincs maradása a klubnál.

• Ezúttal Chicagóban rendezték meg az Árpád-kupát, az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáját, ráadásul immár 25. alkalommal. A nagypályás, nyolccsapatos chicagói tornát a Szántó Gábor vezette, Józsi György és Budovinszy Krisztián által fémjelzett San Francisco csapata nyerte meg, a 2. helyre a Toronto futott be, míg a bronzérmet a címvédő Eger Hungary szerezte meg.

Szoboszlai akkorát sprintelt, hogy közel járt a rekord megdöntéséhez Angliában! A Liverpool fordított és 3:1-re nyert a Wolverhampton Wanderers otthonában a PL 5. fordulójában. A magyar válogatott csapatkapitánya az első félidőben akkorát sprintelt visszafelé, hogy közel járt ahhoz, hogy megdöntse a rekordot a ligában. Szoboszlai Dominiknál az első félidőben 36.76 km/h-s sebességet mértek. Egyes források szerint ezzel Kyle Walker mögött a PL történetének 2. leggyorsabb játékosa lett.

Szerkesztette Kurjatkó Péter

(agerpres, uta-arad, aradon, nso, MTI)

Hozzászólások