Sportlövő vk – Péni István bronzérmes Rióban

2023. szeptember 18. 17:45 (hétfő) /

Megszületett a magyar küldöttség harmadik érme a Rio de Janeiróban zajló sportlövő világkupaversenyen: Péni István harmadik lett a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában.

Kissné Oroszi Edit tanítványa az alapversenyben 588 kört lőtt, ezzel a 8. helyen jutott a fináléba. A döntőben a térdelő és a fekvő testhelyzetben leadott lövések után is a 7. helyen állt, de az álló sorozatban szépen jött fel. Amikor már csak négyen maradtak, szétlőhetett a versenyben maradásért svájci ellenfelével, és mivel Christoph Duerrr 9,9 kört, míg Péni István 10,2-et ért el, biztossá vált, hogy a magyar versenyző már minimum bronzérmes.

A folytatásban aztán előre lépnie már nem sikerült, a versenyt a kínai Liu Jü-kun nyerte meg 460,1 körrel, a norvég Jon-Hermann Hegg lett a második 456,9-cel, míg a bronzérmes Péni István eredménye 444,5 kör volt.

A szám másik magyarja, Pekler Zalán 35. lett 579 körrel.

Major Veronika szintén vasárnap a nők 25 méter pisztoly versenyszámában győzött, míg a Mészáros Eszter, Pekler Zalán kettős a 10 méter légpuska vegyes csapatban lett második még pénteken.

A magyar küldöttség az olaszok és a kínaiak mögött (jelenleg) a 3. helyen áll az éremtáblázaton.

(MTI)

Hozzászólások