Totti: Lehet Mourinhót kritizálni, amikor 24 trófeát nyert?

2023. szeptember 15. 16:35 (péntek) /

Az Olasz Padel-díjak gálája után adott interjút a Corriere dello Sportnak Francesco Totti, az AS Roma egykori legendás támadója. A 46 éves kiválóság szót ejtett szeretett csapata jelenlegi edzőjéről, José Mourinhóról, a frissen érkezett Romelu Lukakuról, valamint az olasz labdarúgás helyzetéről is.

Totti manapság sokat foglalkozik a padellel, de mindig naprakész az AS Romával kapcsolatban.

„Mourinhóval időnként szoktam üzeneteket váltani. (...) Edzők között szerintem ő minden idők legjobbja. A győzelemhez jó játékosokra van szükség, de egy remek edzőre is, aki motiválni tudja őket és a megfelelő taktikával küldi őket a pályára. (...) Most komolyan, lehet Mourinhót kritizálni, amikor 24 trófeát nyert? Talán Ancelottinak van több címe, de José bírálata nálam eretnekségnek számít” – vélekedett a Roma portugál mesteréről Francesco Totti.

„Én és Lukaku a csatársorban? Szerintem bárkivel felvehettük volna a versenyt. Még egy kicsit várni kell, de hamarosan együtt láthatjuk a pályán Lukakut és Dybalát – mondta a Chelsea-től kölcsönvett belga támadóról Totti, majd rövid, de velős kritikát fogalmazott meg az olasz futballal kapcsolatban. – Az én időmben a minőségen volt a hangsúly, ma viszont már a mennyiség a prioritás. Nagyon keveset foglalkozunk az utánpótlással, nem keressük eléggé a tehetségeket, míg külföldről olyan légiósok érkeznek, akik nem jobbak az itthon játszó olaszoknál.”

(nso)

Hozzászólások