Emelkedett hangulatban a ReménysÉg zenés istentiszteleten

Írta:
2023. december 6. 17:37 (szerda) /

Második alkalommal került megrendezésre a ReménysÉg zenés adventi istentisztelet, amelyet idén december másodikán az arad-gáji református egyházközség templomában tartottak. 

A 14 órától kezdődő istentiszteletre az egyházmegye minden szegletéből érkeztek látogatók, kórusok. Az esemény különleges meghívottja a székelyudvarhelyi Fundamentum Együttes volt, akik saját élményeiken, tapasztalataikon, történeteiken és életútjukon keresztül próbálták tanítani a jelenlévőket, erőt és kitartást nyújtva nehézségeikben. Dalaikon keresztül igyekeztek megérinteni az emberek szívét, s az emelkedett hangulatban a gyülekezet együtt énekelt az együttessel. 

A zenés istentiszteletet egy rövid szünet követte, amely alatt az egyházközségek tagjai a templom karzatán helyet foglalva kézműves vásárt tartottak. A gyülekezeti tagok és kézművesek készítette mézeskalács-figurákat és más süteményeket, karácsonyfadíszeket, adventi koszorúkat, gyertyákat, házi szedésű teafüveket, valamint egyéb kézműves termékeket bocsátottak áruba, ugyanakkor tombolajegyeket is lehetett vásárolni, hogy az elmúlt időszakban beérkező felajánlásokból származó értékes ajándékokat hazavihessék. A tombolajegyek bevételét az egyházmegyei székház kapuja felújítására fordítják, a perselyekbe helyezett bankókból pedig a következő ReménysÉg zenés istentisztelet szervezését támogathatták a hívek. 

A szombati alkalom ezzel nem ért véget, hisz egy teljes délutánra való programot szervezett az egyházmegye, amelyen Vékony Zsolt József református lelkész kalauzolta végig a gyülekezetet. 

A kórusok közül elsőként a Szemlaki táborosok, majd a Feketegyarmati gyermek- és felnőtt kórus énekelt egyházi énekeket, majd a Nagyperegi cseh kórus többnyelvű dalait élvezhette a gyülekezet. A házigazda Czégé Imre szintén felolvasott egy rövid igét a bibliából, majd az arad-gáji énekkar, a Mosóczy-telepi zenecsapat és az angyalkúti asszonykórus hangulatos dalaikkal örvendeztették meg a templomban maradt felnőtteket, míg a fiatalok ünnepi díszeket készítettek a gyermekfoglalkozáson. Két fiatal tehetség is megcsillogtathatta zenei tudását, akik hegedűn, illetve zongorán a Schindler listájának főcímdalát és az El Shaddait játszották. 

A zenei momentum az MKT23 zenecsapat ifjainak és az Aradi Református Egyházmegye népes kórusának előadásával zárult. Ezt a tombolasorsolás követte, amelyre során 70 ajándékcsomagot sorsoltak ki. 

Hozzászólások