Diákok mutatták be a különböző szakokat

2014. április 9. 17:38 (szerda) /

Évek óta hagyomány, hogy a Csiky Gergely Főgimnázium tavasszal nyílt napot szervez, amelyen a megye összes magyarul tanuló nyolcadikosa tanári kísérettel részt vehet. 

Kitűnő alkalom ez arra, hogy az általános iskolát elvégző diákok megismerkedjenek a megye egyetlen magyar középiskolájával, a választható szakokkal, a csikys pedagógusokkal és diákokkal.

Április 9-én, az idei nyílt napon Hadnagy Éva köszöntötte a sokfelől érkező diákokat és tanárokat (rövid bemutatkozásra kérve valamennyi település képviselőit), majd Sisa Rihárd X. A osztályos tanuló vette át a műsor irányítását. A különböző szakok – matematika–informatika–intenzív angol nyelv/természettudományok–intenzív angol nyelv, közgazdaság, turizmus, szakiskola – bemutatását diákok végezték, számítógépes vetítés kíséretében. A teljesség igénye nélkül felsorolták a sok-sok versenyt, pályázatot, kirándulást, amelyek az iskola életet színesítik, s mindegyikük bátorítani igyekezett a nyolcadikosokat, hogy érdemes az aradi Csikyt választani a továbbtanuláshoz. Közben néptáncot, moderntáncot, aerobic-bemutatót is láthatott a közönség, majd a kollégiumról, az iskolai weblap szerkesztőségének, illetve a diáktanácsnak a munkájáról hallhattak, láthattak érdekességeket a jelenlévők. A rendezvény mozgalmasan zárult, hiszen a zumbázó diáklányok közös táncra hívogattak minden jelenlévőt.

Az Iskola másként hét programjai közül is számos a szerdai napra esett. Fogyasztóvédelem, EU-karaván, A mikroszkopikus világ felfedezése, látogatás az aradi DataSpot informatikai cégnél, történelmi séta Aradon, filmnézés, az iskolai futballbajnokság elődöntői – mindez csak ízelítő abból a sokszínű kavalkádból, ami a Csiky egész hetét jellemzi.

(A különböző eseményekről bővebben az iskola weblapján – www.csikygergelyarad.ro – találnak beszámolókat.)

Ilona János

Hozzászólások