Farsangfarkán szórakozni, nagyböjtre hangolódni

Írta:
2024. február 20. 17:25 (kedd) /

Február 17-én, szombaton álarcosbált szerveztek a szentpáli kultúrotthonban, ahol a nagyszámú vendéget, köztük Faragó Péter parlamenti képviselőt 20 óra után Sandu Krisztián polgármester köszöntötte, kiemelve az asszonykórus munkáját, illetve mindazokét, akik bármivel is hozzájárultak a program sikeréhez. A jelzett hölgyek ugyanis 12 órától 18 óráig összesen 750 farsangi fánknak a tésztáját késztették elő, majd sütöttek meg.

Köszönő szavait követően Faragó Péter parlamenti képviselő, RMDSZ megyei elnök örömének adott hangot, amiért megszervezték a mulatságot, együtt lehet a szentpáliakkal és vendégeikkel, név szerint megemlítve Sandu Krisztián polgármestert és segítőit, ft. György Zoltán plébánost, akit megkértek, hogy mondjon áldást az együttlétre. Örömmel nyugtázta, hogy a szentpáliak ragaszkodnak a hagyományaikhoz, ahhoz, hogy együtt szórakozzanak, ami egy közösség életében nagyon fontos. Külön örvend az asszonykórus szép sikereinek, a létrejött nyugdíjasklubnak, és nagyon büszke mindazokra, akik részt vesznek a közösségi életben. Azokra, akik Sandu Krisztián polgármesterrel együtt terveznek, építik a közösséget, ami azt bizonyítja: Szentpálon él egy tenni akaró, jövőt építő, erős magyar közösség. Zárszavaiban mindenkinek jó szórakozást és azt kívánta: tapsolják meg a fellépő gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Ezt követően ft. György Zoltán plébános elégedettségének adott hangot, amiért, bár kissé belelóg ugyan a nagyböjtbe, de megszervezték e közösségi programot. Arra kérte a jelenlévőket, hogy a nagyböjtre is hangolódjanak rá: a szórakozás nagyon fontos az egészséges élethez, ami azzal is jár, hogy tudnunk kell, mikor szórakozzunk, és mikor kell visszafognunk magunkat. „A prédikáció szerint is megvan az ideje a szórakozásnak, de a szórakozástól való tartózkodásnak is. Tehát hangolódjunk a nagyböjtre, aminek az a lényege: közeledjünk Istenhez, ugyanakkor az embertársainkhoz is! Próbáljunk több szeretettel odafigyelni egymásra, becsüljük meg, értékeljük egymást, legalább nagyböjtben ne bántsuk meg egymást, és ha lehet, bocsássunk meg egymásnak!” 

A köszöntőket Sandu Krisztián polgármester zárta, hallgatóságát megkérve: vasárnap találkozzanak a templomban, és a következő időszakban tartsák be a plébános úr által ajánlottakat!

A műsorvezető, Stadler Andrea vette át a szót, Zámbori Renáta vezetésével bekonferálta a szentpáli Szélrózsák néptánccsoportot, amelynek tagjai A pozsonyi sétatéren kezdető nóta taktusaira vonultak be, táncoltak. Miközben az Intercity Band zenekar húzta a talpalávalót, Stadler Andrea a színpadról közismert slágereket énekelt, amelyeket az asszonykórus, sőt a közönség is átvett, az egész terem együtt énekelt. Az Intercity Band zenekar tagjai is csatlakoztak a farsangi mókához, ugyanis Stadler Andrea társaságában, a fejükön jókora mexikói kalapokkal mutatkoztak be a közönség között. A népdalokat a zenekar kíséretével táncritmusban is előadták. Utána az asszonykórus énekére Zámbori Renáta lejtette a táncot, köztük az Ember, ember meg tudsz verni kezdetű cigánydalra is. Utána Sandu Krisztián polgármestert egy sámlira ültették az asszonykórus elé, hogy közvetlenül neki énekelhessenek. Programjukat a Most kezdődik a tánc kezdetű frisses eléneklésével, illetve egy cigánynótával zárták. Köszönet Drug Melindának, akinek a vezetésével az asszonykórus tagjai a zene ritmusára mozogva, szépen énekelve, nagyban emelték a farsangi mulatság hangulatát reggel 7 óráig.

Hozzászólások