Drasztikus ítélet – Négy UTA-meccs nézők nélkül és százezres pénzbírság

Írta:
2024. március 28. 18:58 (csütörtök) /

Folyó év március 8-án, Nőnapon túlcsordult a férfierő és a tesztoszteronszint is az egekbe szökött Bukarestben a DINAMO–UTA meccs kezdetekor, a kiutazott aradi szurkolók egy része a CSA Steaua testvér-szurkolótáborral összeállva komoly incidensbe keveredett a RED DOGS (Piros kutyák) Dinamo-s ultráival. 

Ez a kakaskodás, petárdázás, verekedés, pályára beszaladgálás, mondhatni lelátói (és nem csak…) verekedés nem maradt büntetlenül.

A FRF Fegyelmi Bíróságának ítészei négy meccsre szólóan kitiltották a szurkolókat a Dinamo és az UTA lelátóiról, azaz nézők nélkül kötelesek lejátszani 4 hazai mérkőzést. E mellett 100 000 lejes fegyelmi sport-bírsággal is sújtják a klubokat. Ez rekord horderejű büntetésnek számít a hazai foci modernkori történetében.

Van, aki azt állítja, hogy csak a bukarestiek püfölték egymást, jogtalannak ítélik az UTA megbüntetését.

Természetesen mindkét klub fellebbez, remélhetőleg csökkentik majd (legalább) a zárt kapus meccsek számát…

Addig is szombaton, holnap idegenben játszik az UTA, a Kolozsvári U-val néz farkasszemet 18 órától. A Szamos-parti meccset a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Az UTA hazai meccseinek programja, amik elvileg zártkapusak lesznek: UTA–FC Botoșani (április 5), UTA–Hermannstadt (04.13), UTA–Oțelul Galați (04.27) és UTA–FCU (május 11).

Felháborító, hogy pár maroknyi ultrás viselkedése miatt az egész szurkolótábor megszívja!


(Fotó: uta-arad.ro)

Hozzászólások